Mark Vosmeer

Mark Vosmeer

Klantbeheerder

Ik wilde eigenlijk ICT’er worden…. Ik was vroeger veel met computers bezig en vond het rommelen hiermee fantastisch. Maar toen ik ging starten met een opleiding aan de HBO gaven ze aan dat ik dit beter niet kon doen omdat er veel te veel ICT’er waren en ik dus geen werk kon vinden. We weten allemaal hoe dat is afgelopen. Je vraagt je vast af wat iemand die ICT’er wilde worden bij een accountantskantoor doet. Mijn naam is Mark Vosmeer. Nadat mij een studie ICT was afgeraden ben ik verder gaan kijken en kwam ik terecht bij de opleiding accountancy. Ik vond het werken met cijfers uitdagend, omdat je vaak te maken hebt met een puzzel van boekingen, aansluitingen en regelgeving. Ik vond het heerlijk om dit uit te gaan zoeken.

Toen ik de studie afgerond had  en ging werken bij een klein kantoor in Zeist kwam ik er al snel achter dat accountant zijn geen cijfersberoep, maar een echt mensenberoep is. Je komt ondernemers in alle fases van hun leven tegen, net getrouwd of pas gescheiden, een goedlopend bedrijf of een uitdagende financiële situatie, pas ouder geworden of net een ouder verloren. En in alle gevallen zijn er (financiële) gevolgen waarbij ik, als vertrouwenspersoon van de ondernemer, hem of haar van goede raad en daad kan voorzien. Van mijn ouders heb ik van jongs af aan geleerd dat het belangrijk is om andere mensen te helpen. Ik kreeg dit al mee toen er sneeuw gevallen was en ik van mijn moeder de stoep van onze oudere buurvrouw schoon moest maken. Als accountant kan je ondernemers in alle fases van hun leven echt verder helpen met jouw kennis en ervaring en dat geeft mij iedere dag energie om aan de slag te gaan.

Bij Alfa kom ik dit ook tegen. Er heerst een echt familiegevoel op kantoor. Wij zijn samen een en proberen elkaar te helpen waar wij kunnen. Op deze manier kan je als persoon groeien. Iets wat niet alleen mij maar uiteraard ook mijn klanten ten goede komt. Op deze manier wordt de dienstverlening nog beter. Dat familiegevoel wordt versterkt doordat ieder kantoor lokaal actief is, met korte lijnen en bekende gezichten. Hierdoor voelt het als een klein kantoor, maar mochten wij het antwoord niet weten dan is er met meer dan 30 kantoren in het hele land altijd wel een medewerker met de kennis in huis om de vraag te beantwoorden. Dit geeft Alfa in mijn ogen een voordeel ten opzichte van andere accountantskantoor. 

Ik ben geboren en getogen in Utrecht, maar woon inmiddels in het pittoreske Maarssen. Het leven in een dorp bevalt mij prima. De gezelligheid en het 'ons kent ons' gevoel is iets waar ik erg van houd. Naast fitness doen ik aan boogschieten. Dit is een hele leuke sport die veel focus en geduld vereist. Je bent ook nog eens lekker buiten bezig en dit is een fijne afwisseling met het werken op kantoor.  In 2020 heb ik mijn accountantstitel behaald, een mijlpaal in mijn leven en een prestatie waar ik erg trots op ben.