Annelies Ruiterkamp

Annelies Ruiterkamp

Financieel planner

Annelies Ruiterkam-Bekman is 1 februari 2023 als financieel en estate planner gestart. Annelies, getrouwd en moeder van drie kinderen, woont in Hoofddorp. Ze is geboren en getogen in de Achterhoek.

De wereld en Nederland ontdekken, boeken lezen, zingen in een popkoor en pilates staan hoog op haar vrije tijd lijstje. “Kamperen, wandelen of een stad op de fiets verkennen vind ik leuk om te doen”, vertelt ze. 

Bij haar vorige werkgever O-twee (inmiddels onderdeel van Alfa) heeft Annelies als financieel planner een business line Family Services ontwikkeld. Daarvoor heeft ze bij Rabobank als private banker vermogende particulieren en ondernemers begeleid bij vermogensvraagstukken. “Financiële planning is altijd de rode draad geweest door mijn carrière.” Annelies is assessor voor de Stichting Federatie Financieel Planners. Ze maakt examenopdrachten, kijkt examens na en neemt mondelinge examens af bij kandidaat financieel planners. “Kandidaten hebben vaak een frisse blik op de materie en dat houdt mij scherp.”

Niet alleen als financieel- en estate planner, maar vooral als mens, weet Annelies als geen ander wat er allemaal op je levenspad kan komen. Ze is creatief, denkt graag in oplossingen en houdt van details. Door te luisteren naar het verhaal achter het verhaal en haar klanten een spiegel voor te houden creëert ze rust en overzicht in de financiële ‘chaos’. Daarnaast legt ze op duidelijke wijze uit wat je moet doen of laten om je doelen te bereiken. En dat niet alleen, ze begeleidt je ook bij het nemen van beslissingen en de te nemen vervolgstappen. “Het blijft belangrijk om periodiek te toetsen of de ingeslagen weg nog bij je past”, licht Annelies toe. “Het leven loopt meestal anders dan verwacht, je financiële situatie en wetgeving veranderen en keuzes die in het verleden zijn gemaakt blijken jaren later soms helemaal niet meer zo logisch.”

Annelies krijgt veel energie van het denken in mogelijkheden en de mooie gesprekken die ze voert met haar klanten. Het vertrouwen en de waardering die ze krijgt en het behaalde (financiële) resultaat maken dat ze veel plezier heeft in haar werk. Al na twee weken voelt Alfa helemaal niet meer als nieuw. “Het voelt heel vertrouwd, behalve al die nieuwe programma’s en systemen :-).” Annelies verheugt zich erop om in een fiscaal juridisch team aan de slag te gaan. “Ik verwacht dat we veel van elkaar kunnen leren en ik heb er zin in om een bijdrage te leven aan de verdere ontwikkeling van financiële planning binnen Alfa.


Recente artikelen van Annelies

Lenen bij jouw BV, is dat wel zo'n goed idee?

Lenen bij jouw BV, is dat wel zo'n goed idee?

4 september 2023

Tijdens een gesprek in het kader van financiële planning kaart ik de leningen bij de BV aan. Ik vraag ook naar de leningsovereenkomst en de voorwaarden die ze hebben vastgelegd.