Als juridisch adviseur is Anna Oudijk geïnteresseerd in persoonlijk en familierecht, denk hierbij aan huwelijkse voorwaarden en (levens)testamenten. “Het leuke hiervan is dat dit het enige recht is waarin voor ondernemers alles samenkomt.”

Als boerendochter werkt zij met liefde mee op de (zorg)boerderij van haar ouders in Moordrecht. Na haar studie Rechten in Utrecht ging zij op een notariskantoor werken. “Als ondernemer wil je door, net als mijn ouders. Je wilt boer zijn, bent praktisch ingesteld en wilt niet teveel stilstaan bij de achtergrond van je bedrijf. Als adviseur neem ik onrust weg en breng rust zodat de klant verder kan met ondernemen.” Met de ervaring vanuit het notariskantoor én vanuit huis wil Anna kennis begrijpelijk overbrengen over wat er gebeurt. “Dat is de kracht van een jurist, de klant aanvoelen en de informatie begrijpelijk overbrengen en praktisch maken.”

Anna wil zich ook gaan ontwikkelen in ondernemingsrecht en de verbindende schakel zijn tussen de klant en notaris. “Vanuit de gesprekken met de klant en mijn collega’s volgt naar wens een financiële planning. Ik schrijf zo nodig een advies voor het aanpassen van het (levens)testament en huwelijksvoorwaarden. Dit advies gaat direct naar de notaris. Wat dat betreft is een accountantskantoor ideaal, want via de klantbeheerder heb je gelijk financiële gegevens bij de hand. Dat scheelt tijd en geld. Het leven van een ondernemer verandert als hij met zijn bedrijf stopt, dus dan pakken we samen weer de huwelijke voorwaarden en het testament erbij om aan te sluiten bij zijn wensen voor de toekomst.”

In haar vrije tijd is Anna het liefst buiten. “Anders wordt mijn gemoedstoestand er niet beter door.” Ze gaat graag kitesurfen, wielrennen of borrelen met vrienden in de stad. “Ik houd van een bruisende stad, maar ben ook blij als ik op de boerderij mijn overal weer mag aantrekken.”

Wat valt bij Alfa op? “Dat collega’s onderling oog voor elkaar hebben. De instelling is de wens van de klant in kaart brengen, doorvragen en daarna vooral praktisch houden. Verder is de sfeer goed, naast serieuze zaken is er voldoende ruimte voor lol!”


Recente artikelen van Anna

Een koopwoning en samenwonen: wat moeten wij regelen?

Een koopwoning en samenwonen: wat moeten wij regelen?

26 oktober 2023

Stel je voor: jij en je partner gaan voor het eerst samenwonen in een koopwoning. Misschien trekt je partner bij jou in of kopen jullie de woning gezamenlijk.

Testament voor ondernemers: voorkom onduidelijkheid!

Testament voor ondernemers: voorkom onduidelijkheid!

5 januari 2023

Naar wie mag de onderneming na je overlijden? Als je als ondernemer niets regelt, ben je gehouden aan het wettelijk erfrecht. Maar misschien heb jij andere wensen. Hoe regel je dit?

Einde Jubelton in zicht

Einde Jubelton in zicht

30 augustus 2022

In maart 2022 is aangekondigd dat de afschaffing vrijstelling voor de eigen woning zal worden verwerkt in het wetsvoorstel "Belastingplan 2023".