Iris Haverkamp

Iris Haverkamp

Assistent accountant

Een paar jaar terug dacht ik dat mijn toekomst zou liggen in de Duitse taal en cultuur. Ik vond wiskunde echter ook altijd al leuk en miste de getallen in deze talenstudie. Vrij ondoordacht maakte ik de keuze om over te stappen naar de studie Economie & bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Op deze opleiding heb ik voornamelijk controlevakken gevolgd en hoewel ik dit leuk vond, gaf het niet per se voldoening. Je kunt in het MKB veel meer betekenen voor een ondernemer dan als klein onderdeel van een controleteam bij een groter bedrijf.

Daarom heb ik in 2018 de keuze gemaakt voor een baan op een samenstelafdeling en ben ik in februari 2019 gestart met de theorievakken van de AA-opleiding bij HBO A&A. Na een kleine omweg weet ik het nu wel zeker: mijn doel is om mijn AA-titel behalen.

Via studiegenoten ben ik bij Alfa terechtgekomen. Wat mij gelijk opviel, is de diversiteit aan collega’s qua karakter en achtergrond. Wat ik vooral als prettig ervaar, is dat je jezelf kunt zijn bij Alfa: iedereen is wie hij is. Vanaf de eerste dag ben je onderdeel van het team. Als assistent-accountant houd ik mij veelal bezig met het opstellen van btw-aangiften, IB-aangiften en het samenstellen van jaarrekeningen. Ik ben een perfectionist, heb een sterk rechtvaardigheidsgevoel en houd van regels, dus wat dat betreft zit ik op de goede plek in de accountancy!

Ik woon samen met mijn vriend in Alphen aan den Rijn en in mijn vrije tijd bak ik graag taarten of speel ik een potje tennis.