Als junior fiscaal adviseur was Daan Dekker nadat hij zijn Havo-diploma op zijn zestiende behaalde, nog erg zoekende. “Het werd sowieso wel iets met cijfers. Ik werkte in de horeca, maar voor fulltime werken was het nog te vroeg.” Na een tussenjaar te hebben genomen, begon hij aan de Hbo-accountancy opleiding aan InHolland Diemen. Tijdens zijn stage werkte hij in het derde jaar mee op de controle- en in vierde jaar op de samenstelafdeling. Het roer ging echter om, dit was ook niet wat Daan tevreden stelde. Hij ging voor zijn (pre)master fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam.

“Als fiscaal adviseur werk je binnen Alfa samen met de accountancy afdeling. Je helpt mee aan fiscale vraagstukken: zijn aangiftes juist ingevuld? Zijn er andere adviesmogelijkheden? Daarnaast doe je voorbereidend werk voor de senior fiscalist.” Ik word ook steeds meer betrokken bij langdurige adviestrajecten, denk aan herstructureringen of inbreng BV.”

Daan woont samen met zijn vriendin in Aalsmeer en in april is de eerste baby op komst. Met koken en uitgebreid natafelen vult Daan graag zijn vrije tijd. “Vooral bourgondisch eten, een lekker stuk vlees met een goed glas rode wijn en dan het diner afsluiten met een speciale koffie.” Verder vind je Daan op de tennisbaan en speelt hij graag een spelletje.

Als echt familiemens voelt Daan zich bij Alfa thuis. “Het is een hechte groep, een grote Alfa familie. Ik zie ook dat de senioren graag willen begeleiden. Omdat je samen in één ruimte zit, voel ik totaal geen drempel.” De toekomst? “Het behalen van mijn RB-titel, basiskennis opdoen en mij breed ontwikkelen, op termijn wellicht specialiseren in een bepaald vakgebied.”