Banner

De kracht van schaalbaarheid

2 november 2023 | Door:  Rick Pouw

Hoe ga jij jouw onderneming de volgende stap laten zetten? Schaalbaarheid binnen jouw organisatie is belangrijk voor groei, alleen de wijze waarop groei gerealiseerd wordt verschilt. Schaalbaarheid is niks anders dan het vermogen van jouw bedrijf om de activiteiten uit te breiden, zonder dat dit leidt tot evenredige toename van kosten. Iedere ondernemer die groei ambieert krijgt linksom of rechtsom te maken met schaalbaarheid. Het vertaalt het vermogen om in te spelen op veranderingen in de markt.

Voordelen

Wat zijn voordelen die te behalen zijn bij het opschalen van jouw onderneming? Bij de juiste toepassing bereik je op de volgende vlakken resultaat:

Hoe dit te bereiken?

Daar is geen ‘one size fits all’ benadering voor. Wel zijn er een aantal onderdelen die belangrijk zijn om aandacht voor te hebben. Denk hierbij aan de volgende onderdelen:

Schaalbaarheid is een cruciaal concept voor MKB-bedrijven die streven naar groei en succes. Het stelt hen in staat om te floreren in een snel veranderende zakelijke omgeving, terwijl ze de kosten onder controle houden en de efficiëntie verbeteren. Hoe schaalbaar is jouw onderneming?

Hoe helpt Alfa jou hierbij?

Toe aan een verdere ontwikkeling als ondernemer en onderneming? Het bedrijfskundig team van Alfa staat voor jou klaar!  Onze bedrijfskundig adviseurs spreken de taal van de mkb'er, zijn resultaatgericht en streven naar verbeteringen op terreinen als structuur, werkplezier en rendement. Onder hun begeleiding maak je strategische keuzes, die vertaald worden in een concreet actieplan. Lees meer over de dienstverlening.

Bij Alfa staan adviseurs voor je klaar met kennis van zaken en betrokkenheid als belangrijkste toegevoegde waarde. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Rick Pouw

Rick Pouw

Bedrijfskundig adviseur

088 2531890 | rpouw@alfa.nl


Meer over Rick