Banner

"Bij Alfa vier ik mijn eerste echte jubileum"

6 oktober 2020 | Door:  Marina de Wit

Salarisadviseur Patrick Meijer (54) viert deze maand zijn 12½-jarig jubileum bij Alfa. Hij blikt terug op de hoogtepunten uit deze periode.

“Laten we beginnen bij de fietstochten voor Ride for the Roses. Alfa was jarenlang hoofdsponsor van dit sportieve evenement. Op de fiets stappen voor dit mooie doel heb ik als supergaaf ervaren. Vooral de beginperiode. In Aalsmeer formeerden we een groepje dat vooral in het eerste en tweede jaar veel samen trainde. Roy (Vork, red.) regelde de fietsen. Een groep van 10 à 15 man, waarbij ook jongens uit Bleiswijk, toen nog Boskoop, zich snel aansloten. Ontzettend gaaf, je leert iedereen anders kennen. Na tien jaar Ride for the Roses heeft Alfa gekozen voor lokale initiatieven”, aldus Patrick. Ook het leuke en niet alleen zakelijke contact met klanten ervaart Patrick als iets wat opvalt uit zijn werkjaren bij Alfa. “Als salarisadviseur bij cluster Salaris en Personeel heb je veel contacten. Gelukkig is er meestal een klik, ook bij nieuwe klanten, de branche maakt niks uit. Met sommige klanten bouw je een jarenlange band op.”

Overwerken

Een andere jaarlijks terugkomende ‘happening’ is het overwerken aan het begin van het jaar, iets waar Patrick veel voldoening uithaalt. “Altijd vaste prik, in januari en februari staan we met z’n allen voor één ding, namelijk het fixen van al het werk. Ik kan daar naar uitkijken, klinkt misschien gek, maar het is gezellig, ik werk dan minimaal 50 uur per week, wat ik helemaal niet erg vind. Uiteraard wel lekker eten en een biertje erbij én het samen doen.” Als ander hoogtepunt noemt hij zijn collega’s van kantoor Aalsmeer. “Zij zijn altijd enthousiast, zo mooi om dit te zien. Zie je ook terug in de maandelijkse Eet & Weet, waarin wij, de afgelopen maanden op digitale afstand, samen eten, kennisdelen en elkaar informeren.” Als laatste hoogtepunt denkt Patrick graag terug aan de werkgroepen waarvan hij lang deel uitmaakte. “Tien jaar heb ik collega’s uit den lande ontmoet, om bijvoorbeeld in de werkgroepen salaris en personeel, metaal en transport nieuwtjes met elkaar te bespreken. Twee jaar geleden heb ik plaats gemaakt voor vers bloed, wat ik jammer vind, maar zeker begrijp.”

Attentie

Samen met collega’s doet Patrick de verwerking van salarissen en advieswerk voor circa 900 klanten. Patrick vervolgt: “Mijn werk carrière is 36 jaar geleden begonnen, maar bij Alfa vier ik mijn eerste echte jubileum. En dat is niet zomaar: ik vind Alfa een goede werkgever, een leuke club, je wordt herkend, bent geen nummer. Dit ervaar ik ook maar weer met mijn jubileum. De attentie die je krijgt, is positief: zoveel leuke berichtjes, bloemen, champagne en felicitaties. Bedankt allemaal! Dit alles bij elkaar maakt dat ik nog wel even doorga bij Alfa”, sluit Patrick af.

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina