Dick Leeuw

Dick Leeuw

Belastingadviseur

Ik ben al jaren belastingadviseur. Dit lijkt saai, maar is een ontzettend dynamisch en leuk vak. Ik heb de mogelijkheid om dagelijks puzzels op een creatieve manier te mogen oplossen en klanten te helpen met hun vragen. Het geeft enorm voldoening ondernemers te ontzorgen zodat zij zich kunnen richten op de zaken die zij belangrijk vinden.

In de praktijk houd ik mij bijna met alle belastingwetging bezig. De afgelopen jaren word ik steeds vaker ingeschakeld bij vermogens- en inkomensvraagstukken. Dit is de advisering rondom bedrijfsovernametrajecten en het inrichten van pensioenplanningen. In het verlengde begeleid ik regelmatig herstructurering.

Naast mijn werkzaamheden als adviseur ben ik tevens voorzitter van twee specialistengroepen op het gebied van Financiële en planning en Estate planning. Ook ben ik deelnemer / secretaris van de specialistengroep Estate planning van het Register Belastingadviseurs en de kennisgroep DGA en BV.

Omdat ik het erg leuk vind om kennis over te dragen, geef ik met grote regelmaat interne en externe presentaties  en verzorg ik (gast)colleges op een hogeschool Windesheim.

Als ik niet werk, sport ik regelmatig. Ik doe aan Braziliaans Jiu Jitsu en aan fitness.  Daarnaast kook ik graag. Met name mijn kookkunsten op het terrein van de Italiaanse  en Thaise keuken worden erg gewaardeerd door mijn vrouw en dochters. 


Recente artikelen van Dick

Box 3 en de aangifte inkomstenbelasting 2022

Box 3 en de aangifte inkomstenbelasting 2022

1 maart 2023

Vanaf 1 maart kan je weer je aangifte Inkomstenbelasting 2022 invullen. Heb je vermogen, dan moet je dat ook in deze aangifte opnemen. Hoe om te gaan met Box 3?

Aanpassing bedrijfsopvolgingsregeling voor het mkb?

Aanpassing bedrijfsopvolgingsregeling voor het mkb?

6 januari 2023

Het kabinet heeft op 9 december 2022 een reactie gegeven op de uitkomsten van het evaluatierapport van het CPB over de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Er worden wijzigingen verwacht.

Box 3 en bezwaar: tijd om de balans op te maken

Box 3 en bezwaar: tijd om de balans op te maken

21 december 2022

Het afgelopen jaar is veel gesproken en onderhandeld over de manier van compensatie en de rechtspositie van zowel bezwaarmakers als niet-bezwaarmakers.

Van spaargeld bv naar beleggingen bv?

Van spaargeld bv naar beleggingen bv?

2 november 2022

Vanaf 1 januari 2023 is er veel minder belasting verschuldigd over spaargeld dan op grond van de oude wetgeving. Andere soorten vermogen worden hoger belast. Wat is nu slim om te doen?

Geen tegemoetkoming voor niet-bezwaarmakers box 3

Geen tegemoetkoming voor niet-bezwaarmakers box 3

28 september 2022

Het gevolg van dit arrest is dat de overheid juridisch niet verplicht is om niet-bezwaarmakers tegemoet te komen voor de achteraf te hoge heffing over het box 3 vermogen.