Arne de Beer

Arne de Beer

Senior belastingadviseur vaktechniek

Voor alles rond agrofiscaliteit en pensioen in eigen beheer kan je bij mij terecht. Veranderingen op dit vakgebied gebruik ik om mijn collega’s te informeren, cursussen te geven, artikelen en nieuwsberichten te schrijven en klantadviezen te ontwikkelen. Ik ben voorzitter van de kennisgroep agrofiscaliteit. Daarnaast geef ik regelmatig belastingadvies aan agro-ondernemers en pensioenadvies aan directeur-grootaandeelhouders. Komen mijn collega’s er met een klantcasus niet uit, dan help ik ze daarbij. Ik zit ook regelmatig bij de Belastingdienst om voor klanten te onderhandelen. Ik ben ook nog de centrale HT-relatiebeheerder voor Alfa en vertegenwoordig Alfa bij de VLB en SRA.

Waar ik blij van word? Als ik een rondje op de racefiets of de MTB maak. Bij voorkeur in mijn prachtige woonomgeving: de Veluwe. En ik word ook blij van vogels: als ik in de lente de leeuweriken boven de hei hoor zingen of de bosuilen ’s nachts naar elkaar hoor roepen.


Recente artikelen van Arne

Afkopen of omzetten pensioen in eigen beheer – het kan nog!

Afkopen of omzetten pensioen in eigen beheer – het kan nog!

2 juli 2019

Ben je directeur-grootaandeelhouder en staat er nog een pensioen in eigen beheer bij jouw BV? Dan is het verstandig om deze zomer de balans op te maken. De uitfasering van het pensioen in eigen beheer loopt namelijk eind dit jaar af. Als directeur-grootaandeelhouder kan je in 2019 alsnog kiezen voor afkoop van het pensioen in eigen beheer (met een korting in de loonheffingen van 19,5 procent). Ook kan het interessant zijn om in 2019 alsnog te kiezen voor de omzetting in een oudedagsverplichting.

Kabinet wil minimumuurtarief van 16 euro voor de zzp’er

Kabinet wil minimumuurtarief van 16 euro voor de zzp’er

1 juli 2019

In Den Haag worstelen ze al jaren met het vraagstuk van de zzp’ers. De Wet DBA heeft de onduidelijkheid alleen maar groter gemaakt, en wordt vervangen. Maar waar moet de grens tussen ondernemerschap en dienstbetrekking worden gelegd? Het kabinet stelt nu voor om vanaf 1 januari 2021 een minimumuurtarief van 16 euro in te voeren.