Samen bewegen voor het goede doel

21 april 2021 | Door:  Natalia Leenen

We weten allemaal hoe belangrijk het is om te sporten. Zeker in deze bijzondere tijden, is het van groot belang voldoende te bewegen en daarom hebben wij binnen Alfa een leuke challenge bedacht waarin onze collega’s uitgedaagd werden om 4 weken lang zo veel mogelijk te bewegen voor het goede doel.

Alfa’s fit challenge

Meer bewegen is natuurlijk goed voor jezelf, maar met deze challenge wilden wij ook iets goeds doen voor de maatschappij en daarom werden de kantoren met de meeste bewegingsminuten beloond met een mooi bedrag om te schenken aan een goed doel. Zo konden wij zelf fit blijven en konden wij van betekenis zijn voor de maatschappij!

Veel collega’s zijn deze uitdaging aangegaan en het was mooi om te zien dat de kantoren echt hun best deden om zoveel mogelijk te bewegen. Zo gingen veel collega’s met elkaar wandelen en werden er verschillende sportsessies georganiseerd waarbij ook gezinsleden van onze collega’s mee konden bewegen. De challenge was een succes en hebben wij met 520 deelnemers 672.238 bewegingsminuten gerealiseerd. In totaal hebben wij 46.077 kilometer gewandeld, 8.206 kilometer hardgelopen en 16.663 kilometer gefietst.  

Goede doelen

De grote winnaar met de meeste bewegingsminuten per deelnemer was het kantoor Zwolle. Zwolle heeft besloten om het bedrag van € 1.500 te doneren aan het Ronald McDonald Huis Zwolle. In dit huis wat vlakbij de Zwolse Isala klinieken ligt worden ouders opgevangen waarvan een kind in het ziekenhuis ligt. Om ’s nachts even rustig bij te kunnen slapen in een spannende tijd en met de kans op het ontmoeten van lotgenoten waar je steun bij kunt vinden. Ook in het ziekenhuis zelf hebben ze een ruimte waar kinderen kunnen spelen in een fijne huiskamerachtige omgeving. Hier kun je als ouder ook even zitten of eten in een meer huiselijke sfeer. De donatie gaat gebruikt worden om de logeerkamers in het Ronald McDonald huis in Zwolle na 18 jaar een andere look te geven.


Het kantoor dat de tweede prijs in de wacht heeft gesleept was Groningen. Groningen heeft besloten om het bedrag van €500 euro te doneren aan Quiet Groningen en MartiniZorg. Van het geldbedrag heeft kantoor Groningen spelletjes gekocht bij WirWar spelletjes & puzzels uit Groningen.

Quiet zet zich in voor lokale armoedesituaties in heel Nederland. Daarnaast heeft Alfa gekozen voor MartiniZorg. Deze organisatie biedt begeleiding, behandeling, verpleging en verzorging aan mensen die hulp nodig hebben om zelfstandig/begeleid te kunnen (blijven) wonen. Twee mooie doelen waarbij we met deze donatie veel mensen, zeker in deze tijd blij hebben gemaakt met deze spellen!

Ons hoofdkantoor in Wageningen die op de derde plaats is geëindigd, heeft besloten om het bedrag van €250 te doneren aan Prinses Beatrix Spierfonds. Het Prinses Beatrix Spierfonds is de aanjager van de strijd tegen spierziekten. Ze financieren, sturen en stimuleren wetenschappelijk onderzoek naar genezing en behandeling voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland.

Tot slot is ook de collega met de meeste bewegingsminuten beloond met een bedrag van €250 om te schenken aan een goed doel. Onze collega Valentijn van Riel die werkzaam is binnen ons kantoor in Gorinchem heeft besloten om het geld te doneren aan Villa Pardoes die gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke, unieke vakantiebeleving aan.