Banner

Internationaal ondernemen

Internationaal: zaken doen in het buitenland

Wanneer je bedrijf groeit, overweeg je misschien ook te gaan leveren aan het buitenland of zelfs een buitenlandse vestiging te openen. Dat is een mooie stap. Hoe ga je daarbij te werk, aan welke regels ben je dan gebonden en wat komt er allemaal bij kijken?

Internationaal zaken doen

Bij zaken doen in en met het buitenland krijg je als ondernemer bijvoorbeeld al snel te maken met omzetbelasting op leveringen in of uit het buitenland. Ook zaken rondom het aannemen van buitenlandse werknemers gaan spelen. Misschien wil je wel een vestiging openen of overnemen. Je krijgt dan te maken met de regelgeving van dat land. En wist je dat je bij het uitvoeren van een project in het buitenland ook al te maken kan krijgen met belastingplicht ter plaatse?

Ondersteuning in Nederland en het buitenland

De vraagstukken raken zowel Nederland als het buitenland. Overweeg je in het buitenland een werknemer aan te nemen, of wil je juist een buitenlandse werknemer naar Nederland laten komen? Ben je op zoek naar een bedrijf in het buitenland om over te nemen of wil je juist zelf gaan starten over de grens? Dit zijn complexe vragen, die soms grote impact op je onderneming kunnen hebben.

Heb je te maken met een buitenlandse aandeelhouder of deelneming? Hoe ga je om met de verwerking van specifieke buitenlandse transacties of fiscale regelingen? Heb je ondersteuning nodig bij het contact met de buitenlandse accountant of adviseur? Wie zorgt er nu voor het totaaloverzicht van je financiële gegevens en fiscale verplichtingen over alle landen? Weet jij waar je moet beginnen?

Onze specialisten van het internationale team van Alfa Accountants en Adviseurs weten hier alles van en staan voor je klaar. Wij zijn dichtbij je, ook als je de grens over gaat.

Overal dichtbij, waar dan ook

Alfa heeft, via DFK International, toegang tot een kennisnetwerk van specialisten met meer dan 200 kantoren over de hele wereld. En daarmee tot actuele kennis en informatie uit meer dan 90 landen. Hiermee zijn wij in staat om jou snel van de juiste informatie en advies te voorzien.

Doordat wij veelvuldig samenwerken met de partners van DFK en ze regelmatig ontmoeten, kennen we onze buitenlandse partners daadwerkelijk. Dit zorgt ervoor dat we weten wie we inschakelen en hebben wij ook over de grens korte lijnen.

Dus welke vraag je ook hebt. Kennis en ondersteuning kunnen je hierbij helpen. Met onze jarenlange ervaring en ons internationale netwerk helpen we jou aan de juiste contacten en ingangen over de hele wereld.

Contact

Of het nu gaat om fiscale vraagstukken, ondersteuning qua accountancy, salaris en personeel of fusies en overnames, voor elke discipline hebben wij de juiste specialisten om jou verder te helpen.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Neem dan contact op met Susanne of Barry voor al je internationale vragen. 

 
Susanne Knol-Bongers           Barry Scheer
Teamleider Internationaal           Fiscaal adviseur
088 253 3249           088 253 1143
sknol@alfa.nl           bscheer@alfa.nl