Banner

Even voorstellen......onze collega Ton Kock

18 december 2019 | Door:  Ton Kock

Ik geloof in de kracht van lokaal ondernemerschap, waarbij ondernemingen toekomstbestendig ondernemen en op een duurzame wijze waarde creëren. Niet alleen in geldelijke zin maar zeker ook waarde voor personen en onze planeet. Iedere ondernemer krijgt te maken met vragen rondom duurzaamheid en hun bedrijfsvoering. Mijn werkplezier haal ik uit het ondersteunen van ondernemers bij de vraagstukken die op hun pad komen ten aanzien van hun toekomst. Dit kan zijn voor fiscale vraagstukken, maar zeker ook sociale vraagstukken. Al helemaal mooi is het als dit gecombineerd wordt. Dat ik daarbij nieuwsgierig ben helpt in het doorvragen naar de werkelijke motieven en beweegredenen van de ondernemer. Ik ben geïnteresseerd in het doel van een organisatie of bedrijf, het doel van de mensen die ik adviseer en ook de vraag achter de vraag. Daar krijg ik energie van! Als ik dat doel eenmaal helder heb, kan ik het best mogelijke advies geven en mijn klanten het best helpen.

Als adviseur en relatiemanager zeggen anderen over mij dat ik een plezierige en betrokken manier van werken heb. Waarden als duidelijkheid, oprechtheid en wederzijds vertrouwen maken onderdeel uit van mijn stijl. Ik ga discussies niet uit de weg als dat een beter resultaat voor de klant oplevert. Dat resultaat vind ik belangrijk om dat ik zo het beste voor mijn klanten en collega’s kan brengen en er zelf slagkracht en motivatie uit kan halen.

Daarom ben ik bij Alfa IJsselstein begonnen als relatiemanager | fiscalist. Met Alfa IJsselstein heb ik een kantoor gevonden dat qua gedachtengoed en visie aansluit bij waar ik door gemotiveerd raak. Samen met een mooi team van collega’s ontgin ik de markt voor Alfa verder en laat diezelfde markt kennis maken met het Alfa van de toekomst.

In Maastricht heb ik Fiscaal recht gestudeerd, dat ik later heb aangevuld met onder andere post doctorale vakken aan de Heriot Watt University in Edinburgh, Schotland. Ik heb gewerkt bij een aantal kantoren, ik heb mij gespecialiseerd in de advisering voor het MKB en de creatieve industrie (muziek, artiesten, stichtingen, radio- en TV). Daarnaast had ik mijn eigen onderneming waarmee ik, naast Nederland, ook in Kenia, Ecuador en het Verenigd Koninkrijk werkte. In mijn naast-het-werk-leven speel ik gitaar, schilder ik graag, golf ik bij lekker weer en denk ik nog steeds mee met NGO’s en goede doelen. Ik ben gelukkig getrouwd met Carolien en woon in Zeist.