Aanmelden bijeenkomst Fruitteelt 2019

21 februari 2019 | Door:  Jochem Lekkerkerker

Personeel en duurzame energie om in vast te bijten!

PERSONEEL

Als het fruit rijp is, dan draait de wereld voor de telers op volle toeren. De tijd van het oogsten is elk jaar weer het moment waarin het hoogtij is in de kassen en de boomgaarden. Dan gebeurt het, maar moet het ook gebeuren. Het personeel geeft dan de handjes, die nodig zijn om het fruit weer binnen te halen. Dat vraagt om flexibiliteit van jou en je medewerkers, omdat er in een korte tijd veel meters gemaakt moeten worden. Hoe doe je dat? Met eigen personeel uit de buurt? Heb je mensen met een arbeidsovereenkomst of werk je samen met een uitzendbureau? Onder welke arbeidsvoorwaarden laat je ze werken? In sommige zaken heb je een keuze en in andere gevallen zijn de zaken wettelijk of in een cao vastgelegd. Maak je een keuze voor buitenlandse werknemers, dan krijg je ook te maken met zaken als huisvesting en zorgverzekering. Zaken waar je niet altijd bij stil staat, maar die wel goed geregeld moeten zijn. We praten je graag bij over de onderwerpen, die bepalend zijn voor een goed personeelsbeleid.


DUURZAME ENERGIE

Toekomst voor een nieuwe generatie betekent, dat we goed op onze planeet moeten passen. Dat vraagt ook aandacht voor het energieverbruik op je bedrijf. Enerzijds om het verder te verduurzamen en anderzijds om het energieverbruik te verminderen. Veel ondernemers denken daar over na en we willen je graag informeren over de energiebesparende mogelijkheden en de regelgeving op dit gebied. Hoe weet je of zonnepanelen interessant kunnen zijn? Hoe zit het met de regels rondom de energiebesparingsplicht? Heb jij een meldingsplicht per 1 juli 2019 bij RvO? En als je wilt investeren, wat zijn de mogelijkheden voor subsidies en energie-investeringsaftrek?


PROGRAMMA

16.45 uur: Ontvangst
17.00 uur: Opening en start presentaties
18.30 uur: Afsluiting en aansluitend stamppottenbuffet

 

DATA & LOCATIES

Donderdag 21 februari 2019
Alfa kantoor IJsselstein
Boerhaaveweg 17
3401 MN IJsselstein

Donderdag 14 maart 2019
Natuurlijk GRUUN
Zijveling 1
4032 NT Ommeren

Wij stellen jouw aanwezigheid zeer op prijs en ontmoeten je graag op een van deze avonden. Een introducé is van harte welkom.
Meld je aan via onderstaande button.
 
Aanmelden
 
 
Jochem Lekkerkerker

Jochem Lekkerkerker

Bedrijfskundig adviseur

088 2532929 | jlekkerkerker@alfa.nl


Meer over Jochem