Banner

Ik heb wel iets met cijfers

6 november 2023 | Door:  Susanne Deckers - Lenders

Het leek haar wel leuk als hernieuwde entree in de accountancy, een tijdelijke functie bij Alfa in Heythuysen vanwege zwangerschapsverlof. “En ik ben blijven plakken”, zegt Susanne Deckers met veel gevoel voor understatement. Want dat plakken duurt inmiddels ruim twaalf en een half jaar. En nog altijd met plezier. “Alfa is een fijne werkgever. Als je hier aangeeft dat bepaalde werkzaamheden je wel interessant lijken, krijg je de kans om je te ontplooien.”

De kruimels van de taart zijn al lang van het bureau, de slingers zijn weer opgeruimd. Op 14 september was de dag dat Susanne haar 12,5-jarig jubileum vierde in Heythuysen. Elke week is ze er 32 uur present voor meerdere taken.
Voor haar werk heeft ze regelmatig contact met collega Monique van der Pad van de vestiging Naaldwijk, Miranda Pomme van de vestiging Aalsmeer en Elianne Hinrichs van vestiging Heerhugowaard. Mooi om elkaar over de vestigingen heen te kunnen helpen met vragen over de facturatie of kantooradministratie. 
Ze is er voor alle voorkomende secretariële en administratieve werkzaamheden en je komt haar tegen bij de receptie.

En dan te bedenken dat het nooit haar idee is geweest om het zo lang uit te houden aan de Leveroyseweg in Heythuysen. Het begon allemaal met die ene vacature voor de tijdelijke vervanging van collega Kim Gubbels, wegens zwangerschap. Susanne: “De kinderen waren inmiddels groot genoeg, ik wilde wel weer de arbeidsmarkt op. Ik was hulpmoeder geweest op de peuterspeelzaal, maar de accountancywereld trok weer. En ik kwam deze vacature tegen. Leuk, laat ik het maar eens proberen. Hiervoor had ik al bij twee accountantskantoren gewerkt. Eerst in Middelburg totdat we vanwege het werk van mijn man zijn verhuisd,  en toen in Zaltbommel. Daarna zijn we vanwege zijn werk nog een keer verhuisd, terug naar onze Limburgse roots. We wonen inmiddels sinds 2001 in Heythuysen, waar ook het kantoor van Alfa zit, dus het is ook nog eens lekker dichtbij. Je kunt makkelijk even heen en weer als het moet.”

‘Het is heel precies werken’

Waar die voorkeur voor de accountancy vandaan komt? Susanne hoeft er niet heel lang over na te denken. “Ik heb wel iets met cijfers. Ik vind het leuk om ermee te werken. Op accountantskantoren gaat het er heel geordend aan toe, heel duidelijk. Het is heel precies werken. Ik vind het altijd weer een uitdaging om de puzzel kloppend te krijgen.” Bij een tijdelijke vervanging zou het niet blijven. Net op het moment dat kersverse moeder Kim zich weer terug meldt, vertrekt een andere collega. “Of ik die functie niet wilde doen. Het was een secretarieel-administratieve functie waar ook dat stukje facturatie bij kwam kijken.”

Leuk team

In het gezellige en kleine kantoor in Heythuysen is Susanne nog niet eens degene met de langste staat van dienst. “Maar ik hoor wel bij de inventaris hoor!”, zegt ze met een lach. “Er zijn hier collega’s die nog wel langer bij Alfa werken. Het is een leuk team om mee samen te werken. Ook omdat Heythuysen een kleiner kantoor is, ben je al gauw meer dan een collega van elkaar. Je hebt niet veel nodig om te zien of iemand even met rust gelaten wil worden.”

‘Alfa zorgt dat je bijblijft’

In twaalf en een half jaar tijd heeft Alfa veel veranderingen doorgemaakt. Vooral op het gebied van automatisering. Susanne: “Ja, de techniek staat niet stil. Natuurlijk denk je weleens: moet dat nou allemaal? Maar aan de andere kant: het daagt je ook wel weer uit. Alfa zorgt ervoor dat je bijblijft. En je leert er zelf ook van. Je hebt thuis weer profijt van die kennis. En Alfa is een heel flexibele werkgever, je kunt thuiswerken als het moet en als het kan.

Of er ook nog een 25-jarig jubileum in het verschiet ligt? Wéér die gulle lach. “Nou, ik weet niet of ik het haal hoor! Maar zolang ik het werk leuk blijf vinden, ga ik nog elke dag met plezier naar mijn werk.”

Susanne Deckers - Lenders

Susanne Deckers - Lenders

Kantoorfunctionaris

088 2532169 | sdeckers@alfa.nl


Meer over Susanne