Banner

Wat zijn actuele aandachtspunten in de paardenhouderij?

5 mei 2023

Dinsdag 25 april 2023 zat de zaal van manege De Zilfia’s Hoeve in Houten vol met enthousiaste hippische ondernemers. Alfa Accountants & Adviseurs en MAAK Advocaten organiseerden een inspirerende avond, speciaal voor ondernemers in de hippische sector. Samen met de inspirerende gastspreker Egbert Schep van Stal Schep, kijken we terug op een zeer geslaagde avond waarin stikstof, mestwetgeving en de juridische positie bij aan- en verkoop van een paard centraal stonden. 

Inleiders

Egbert Schep is eigenaar van Stal Schep in Tull en Het Waal en heeft veel ervaring in de paardenhouderij en specifiek de handel in paarden.

Egbert Scherp aan het woord

Maud van den Berg is verbonden aan MAAK Advocaten in Amsterdam. Zij heeft zich als advocaat gespecialiseerd in het hippisch recht en heeft onlangs Paul Schockemohle bijgestaan in de zaak Totilas.

Annemieke Tromp  is als bedrijfskundige verbonden aan Alfa Accountants en Adviseurs. Alfa Accountants en Adviseurs is landelijk actief met een brede financiële kennis en zeer specialistische branchekennis, waaronder de agrarische- en hippische sector.

Onderwerpen

De aanwezige hippische ondernemers zijn tijdens deze inspirerende informatieavond meegenomen in actuele aandachtspunten van paardenhouderij. Op het gebied van wet- en regelgeving zijn er veel ontwikkelingen waarbij het zaak is om goed te handelen. Waar moet je op letten wanneer je met stikstof te maken hebt? Wat moet je regelen wanneer je een paard verkoopt? En hoe ga je om met een juridisch geschil? Stuk voor stuk vraagstukken die aan bod kwamen. Door de gedeelde praktijkvoorbeelden en de praktijkkennis van Egbert Schep, kijken alle partijen terug op een geslaagde avond.

Advisering

Wil je meer weten over actuele aandachtsgebieden in de paardenhouderij en de vertaalslag naar jouw bedrijf? Neem dan contact op met het dichtstbijzijnde Alfa kantoor of kijk op Alfa Paardenhouderij