Meet & Greet met Alfa

12 oktober 2023 | Door:  Amber Borst

Ben jij nieuwsgierig welke kansen Alfa jou kan bieden? Blokkeer dan donderdag 12 oktober 16.00-20.00 uur in je agenda voor een Meet & Greet met Alfa.

Ontmoet Jeroen Doeland

Jeroen Doeland vertelt je graag wat dit voor hem betekende. Hij startte bij Alfa in 2009 als stagiair. Door de vrijheid en verantwoordelijkheid die hij kreeg zijn werkzaamheden naar eigen inzicht in te vullen, heeft hij snel door kunnen groeien van assistent accountant naar klantbeheerder. Daarna heeft Jeroen niet stil gezeten, inmiddels mag hij zichzelf namelijk ook tekenbevoegd accountant en register belastingadviseur noemen. 

Ja, ik ontmoet Jeroen graag op 12 oktober!

Ontmoet Nienke den Boer-van Golverdingen

 'Mijn grootste wens was om adviseur te worden en Alfa heeft mij die mogelijkheid geboden. Ik heb nu een eigen sales portefeuille, een eigen klantenportefeuille, ik verzorg de Agro Academie en daarnaast heb ik ook samen met een collega nog een studiegroep die ik mag begeleiden.' Door elke dag nieuwe kansen te zien en te pakken, heeft Nienke in korte tijd een grote persoonlijke groei doorgemaakt. 

Ja, ik ontmoet Nienke graag op 12 oktober!

Ontmoet Marian Roza-van der Beek

"Niet elk bedrijf is hetzelfde, er zijn veel branches die specifieke regelgeving hebben.  Bij Alfa is er altijd wel een collega die over specifieke branchekennis beschikt. Door de korte lijnen spar je makkelijk met collega's en kun je snel handelen richting klanten. Daarnaast werk ik in een team met fiscalisten en juristen. Vaak pakken we samen zaken op, dit vind ik erg prettig samenwerken'.  Marian Roza is werkzaam als fiscalist en werkt voornamelijk voor het MKB. Zij vertelt je graag hoe zij de verschillende disciplines die Alfa aanbiedt, combineert in haar werk en wat volgens haar het grote voordeel hiervan is.

Ja, ik ontmoet Marian graag op 12 oktober!

Ontmoet Arina Buitenhuis

Arina Buitenhuis is 7 jaar geleden bij Alfa gestart als stagiaire. Zij leerde Alfa al snel kennen als een flexibele werkgever met veel doorgroeimogelijkheden. "Direct kreeg ik de verantwoordelijkheid voor mijn eigen klantenlijst waarvoor ik de administratie verwerk en de btw-aangiftes opstel. Na de fijne stageperiode “bleef ik hangen”. Ik wilde graag doorgroeien en besloot daarom de duale hbo-studie accountancy te volgen. Hierbij combineerde ik twee dagen school met drie dagen werken bij Alfa. Het fijne was dat ik op deze manier de theorie direct in de praktijk kon toepassen. Dat vulde elkaar mooi aan! Inmiddels volg ik de interne post-hbo opleiding persoonlijk leiderschap die Alfa heeft opgezet"

Arina is snel doorgegroeid in haar functie als assistent accountant. Inmiddels valt de introductie van Mijn Alfa, een online platform voor ondernemers voor overzicht en grip op je facturen,  ook onder haar verantwoordelijkheid. "Ik zie het als een uitdaging de klant zo goed mogelijk te ondersteunen en samen het beste resultaat te behalen".

Ja, ik ontmoet Arina graag op 12 oktober!

Ontmoet Dave Hoeke

Dave Hoeke werkt sinds februari 2022 als werkstudent bij Alfa. Hij volgt zijn studie Accountancy aan de Avans Hogeschool in Breda volgens een semester-based schema. Dit houdt in dat hij de ene helft van het jaar naar school gaat en de andere helft van het jaar gemiddeld 32 uur per week werkzaam is bij Alfa. Zelfs tijdens de fulltime schoolperiode werkt hij nog gemiddeld zo'n 10 tot 12 uur per week voor Alfa, afhankelijk van zijn schoolrooster. 

"Dit is wat ik zo waardeer aan Alfa; ze bieden me de flexibiliteit om hybride te werken naast mijn schooltijden doordat ik zelf mijn uren in kan plannen.  Hierdoor blijf ik betrokken bij mijn werk bij Alfa, terwijl ik tegelijkertijd aan mijn studieverplichtingen voldoe."

Ja, ik ontmoet Dave graag op 12 oktober!

Ontmoet Tim Ruijs

Tim Ruijs werkt sinds oktober 2022 bij Alfa als bedrijfskundig adviseur. Naast zijn 32-urige werkweek bij Alfa is hij ook ondernemer. Hij is namelijk mede-eigenaar van een melkveehouderij samen met zijn ouders. Is dat een uitdaging of juist een mooie aanvulling? Tim vertelt het je graag.

"Mijn hart ligt bij de boerderij, maar twee kapiteins op één schip werken niet altijd soepel samen. Mijn vader heeft de boerderij samen met mijn moeder opgebouwd, en hij werkt er nog elke dag met veel plezier. Op dit moment draagt hij grotendeels de dagelijkse verantwoordelijkheid. In de weekenden en op mijn parttime dag ben ik natuurlijk op de boerderij te vinden. Daarnaast neem ik elke avond het melken op me. De belangrijke beslissingen over het bedrijf nemen we echter altijd samen. Uiteindelijk zal ik het bedrijf overnemen, dus dit zou ik ook niet anders willen."

Kun je deze twee rollen zo strikt combineren?

"Nee, er gebeurt natuurlijk van alles, zowel bij Alfa als op de boerderij. Gelukkig is Alfa heel flexibel en begrijpen ze hoe een melkveehouderij werkt en dat niet alles kan wachten. Als dat nodig is, spring ik in de auto en rijd ik naar huis. Op een later tijdstip maak ik mijn werkzaamheden dan weer af. Aan de andere kant, bij zoveel vrijheid hoort ook verantwoordelijkheid. Dus als ik een toezegging doe aan een klant van Alfa, moet ik die nakomen. Soms moet ik dan thuis iets regelen. Over het algemeen kun je zeggen dat ik in de winter meer op kantoor bij Alfa ben en in de zomer meer op de boerderij, afhankelijk van wat het beste uitkomt."

Welke voordelen ervaar je van deze combinatie?

"Omdat mijn vader nog steeds veel verantwoordelijkheden op de boerderij op zich neemt, heb ik de kans om mezelf op andere vlakken te ontwikkelen. In mijn rol als adviseur kom ik in aanraking met verschillende situaties, en de kennis die ik daar opdoe, kan ik meenemen naar huis. Dit is vooral waardevol gezien de huidige ontwikkelingen. Hierdoor ben ik een waardevolle sparringpartner voor mijn ouders."

Ja, ik ontmoet Tim graag op 12 oktober

Welke kans pak jij om te groeien bij Alfa?

Amber Borst

Amber Borst

Hoofd secretariaat | PR & Marketing

088 2531962 | aborst@alfa.nl


Meer over Amber