Banner

Starten bij Alfa

17 juni 2024 | Door:  Ingeborg Schoppers

1 mei 2024 was het eindelijk zover, ik mocht het pand van Alfa Dordrecht wederom betreden, maar dit keer als medewerker! Al sinds dat ik hoorde dat ik 1 mei mocht beginnen, stond dat gegeven met koeienletters in mijn agenda geschreven. Van tevoren mocht ik al even sfeerproeven en kennismaken met mijn nieuwe collega’s. Wat een heerlijk warm welkom was dat!

Op 1 mei begon het dus echt. Mijn laptop, telefoon en headset lagen al op mij te wachten. En na een paar uurtjes was ik ready to go. Toen ging het los. Basecone, inkoopfactuur, verkoopfactuur, grootboekrekening, multivers, boekhoudgemak enzovoort. Er waren wel wat dingen die ik herkende van mijn opleiding, van 8 jaar geleden, maar er was vooral heel veel nieuw. Nieuwe mensen, nieuwe systemen, nieuwe werkzaamheden. Absoluut heel erg leuk, maar mijn hersenen draaide overuren.

Enige voorkennis van het accountancy vak had ik niet. Of nou ja, een half jaartje boekhoudlessen op het mbo, maar daar is ook alles mee gezegd. Toch ben ik blij dat ik ben begonnen bij Alfa, voordat mijn opleiding in september van start gaat. Alvast wennen aan de mensen en de werkzaamheden is geen overbodige luxe, wat mij betreft. Nu een maand later wil ik niet zeggen dat ik al super veel weet. Integendeel. Maar ik heb wel meer het idee dat ik begin te snappen wat ik aan het doen ben. Daar komt bij dat ik nu wel nog zekerder ben van mijn keuze om de hbo-opleiding accountancy te gaan volgen.

Het mooie bij Alfa is dat je vanaf dag één als een volwaardig medewerker wordt gezien. Je hoort er gelijk helemaal bij. Maar dat betekent ook dat je soms het gevoel kunt hebben dat je compleet in het diepe wordt gegooid. Inmiddels ben ik er wel achter dat ik nog lang niet in het diepe bad aan het zwemmen ben, maar gewoon in het poedelbadje rustig aan mag wennen.

 

Ingeborg Schoppers

Ingeborg Schoppers

Junior assistent accountant

0882443624 | ischoppers@alfa.nl


Meer over Ingeborg