Banner

Mijn eerste jaar als junior assistent accountant audit

23 januari 2024 | Door:  Janne Sonnemans

Mijn eerste jaar als junior assistent accountant heeft niet alleen mijn professionele vaardigheden aangescherpt, maar ook mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht. Mijn naam is Janne Sonnemans (21 jaar) en ik ben sinds september 2022 gestart als junior assistent accountant, gelijktijdig met de deeltijd accountancy opleiding aan de Nyenrode Universiteit. Terugkijkend op mijn eerste jaar, deel ik graag hoe ik mijn eerste jaar heb ervaren en de ontwikkelingen die ik tot nu toe heb gemaakt.

De eerste weken 

De eerste weken waren ongetwijfeld spannend aangezien de accountancywereld vrijwel nieuw voor mij was en ik een hoop nieuwe gezichten leerde kennen. De spanningen waren van korte duur, want al snel werd ik hartelijk ontvangen door mijn nieuwe collega’s. Onder begeleiding van een mentor en ervaren collega’s werd ik gelijk meegenomen in de controle opdrachten zowel op het kantoor als op locatie bij de diverse klanten. Ik merkte al snel dat persoonlijke aandacht centraal staat op de werkvloer waardoor ik me hier al snel op mijn plek voelde.

Naarmate het jaar vorderde merkte ik een snelle ontwikkeling in mijn kennis en vaardigheden door onder andere de combinatie van het werken en leren. In de dagelijkse praktijk leerde ik niet alleen de theoretische aspecten van de accountancy, maar paste is ze ook toe op echte situaties. Door de theorie gelijk in de praktijk te kunnen toepassen werd mijn begrip van de accountancywereld versneld.

Diverse werkzaamheden

Als junior assistent accountant omvat mijn dagelijkse routine diverse werkzaamheden omtrent de controle van de bedrijfsvoering van de diverse klanten. Eén van de meest interessante aspecten van mijn rol vind ik de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven op locatie te werken, wat een verfrissend en leerzaam element aan mijn taken toevoegt. De afwisseling en diversiteit zorgt ervoor dat geen enkele dag hetzelfde is, dit maakt het werk erg leuk en uitdagend.

Binnen onze organisatie ben ik momenteel niet alleen bezig met de dagelijkse werkzaamheden, maar zet ik me ook actief in voor de groei en ontwikkeling van ons team. Eén van de manieren waarop ik dit doe, is door de werving van nieuw personeel op een innovatieve manier aan te pakken. In plaats van de traditionele benadering ben ik momenteel samen met mijn collega’s actief op het TikTok platform om de accountancywereld op een frisse manier te presenteren. Met dagelijkse content delen wij een kijkje achter de schermen, waarbij wij niet alleen de serieuze kant van het werk laat zien, maar ook de teamdynamiek en positieve sfeer binnen ons kantoor. Hierdoor krijgen potentiële nieuwe collega’s een authentiek beeld van wie we zijn en wat we doen.

De toekomst

Voor de toekomst hoop ik mijn kennis en ervaring nog verder te mogen uitbreiden. Verder wil ik de rol voor het aantrekken van nieuw talent uitbreiden om de organisatie te versterken en de groei van ons accountancyteam de bevorderen. Ik kijk met trots terug op de vooruitgang die ik tot nu toe heb geboekt. Ik kijk uit naar de toekomst om mijn pad van persoonlijke en professionele ontwikkeling verder te kunnen bewandelen.

Janne Sonnemans

Janne Sonnemans

Junior assistent accountant RA

088 2443615 | jsonnemans@alfa.nl


Meer over Janne