Banner

Is het al zomer?

13 mei 2024 | Door:  Lars van Strijen

‘Is het al zomer?’ Een vraag die vaak wordt gesteld middenin ‘busy-season’. Deze vraag wordt niet alleen gesteld omdat het zonnetje schijnt of dat je op je badslippers direct vanuit kantoor naar het strand kan voor dat heerlijke biertje, maar ook omdat dit voor de meeste mensen in ons vak betekend dat de deadlines zijn gehaald (of niet). Het is in ieder geval volbracht.

Het blijft een lastige situatie: een goede jaarplanning op orde hebben, een goede teambezetting en korte lijntjes binnen het team en met de klant. Toch loopt het nooit zoals gepland. Een korte vraag tussendoor, een dagje problemen met IT of even dit of dat en je loopt al achter. Goed omgaan met stress of werkdruk die ontstaat is voor sommige moeilijk, maar alle alledaagse zaken op kantoor zijn voor de meesten wel te behappen.

Als er iets privé misgaat, of juist goed (iets moois kan ook een ‘negatief’ effect hebben op het perfect voorbereide plan), is er vaak meer nodig. Denk aan situaties als ziekte, overlijden, maar ook leuke dingen zoals een nieuw huis of een geboorte van een kindje. En nee, avonden of weekenden doorwerken is niet de oplossing. De mensen om je heen zijn dat vaak wel, de vrienden van het werk. Met de term collega doe ik ze namelijk veel tekort hier op Dordrecht.

Tijd maken om zulke ontwikkelingen te bespreken met elkaar is zo waardevol, soms hoeft er niet eens een reactie te komen. Even ventileren is vaak voldoende om daarna weer met een lekker gevoel aan de slag te kunnen. Elkaar ‘echt’ kennen helpt ook om de stressvolle en onverwachte situaties door werk beter met elkaar door te komen. Je weet tenslotte wat er speelt bij iemand en waar hij of zij behoefte aan heeft, daar kan dus op geacteerd worden als team.

Ik ben dan ook dankbaar dat ik dagelijks met vrienden aan het werk ben. Mijn advies: deel, lach & huil met elkaar. Zo hoef je niet meer te wachten tot de zomer om te genieten van het leven!

Lars van  Strijen

Lars van Strijen

Assistent accountant RA

088 2443647 | lvanstrijen@alfa.nl


Meer over Lars