Banner

Het einde van een tijdperk

10 juni 2024 | Door:  Tobias Edel

Na een flinke omweg is het deze zomer dan eindelijk zo ver, afstuderen. Toch echt wel het einde van een tijdperk voor mij. Na heel wat jaren zwoegen, leren, hard werken en luieren is het alleen nog mijn scriptie die mij weerhoudt van dat gewilde papiertje. Dan kan ik eindelijk zeggen dat ik de studie Economie en Bedrijfseconomie heb afgerond aan de Radboud Universiteit.

Ik ben nu bezig om de laatste feedbackpunten van mijn begeleider te verwerken in mijn scriptie. En daarna, over een week, lever ik mijn definitieve versie in. Als alles goed gaat is dat het laatste wat ik zal doen als ‘student’. Geen tentamens, geen werkstukken, geen werkgroepen en geen avonden in de boeken. Ik kijk er enorm naar uit.

Dit betekent voor mij dan ook dat dan echt het werkleven gaat beginnen. Vanaf dan is het gewoon maandag tot en met vrijdag 40 uur aan de bak op kantoor. Ik heb dit afgelopen jaar ook al een halfjaar gedaan, toen ik een tijdje geen vakken had. Ik heb er dus al even aan kunnen wennen. Die periode is mij goed bevallen destijds.

Ik merkte doordat ik toen 2 dagen extra in de week ging werken dat ik echt sneller stappen ging maken. Daarnaast voelde ik me meer onderdeel van het team. Dit ligt niet aan het team zelf, want die maken daar totaal geen onderscheid in, maar meer aan mezelf. Ik werkte ook nog wel eens thuis toen ik 3 dagen werkte, en dan merk je wel dat je je minder verbonden voelt met je collega’s. Met name omdat je je collega’s dan niet zo vaak ziet. Mede doordat je ook vaak naar klanten bent in die dagen en dan dus ook maar een beperkt aantal collega’s ziet.

Maar nu ik weer 5 dagen ga werken zal ik ook veel vaker op kantoor zijn. En daar kijk ik dan wel echt naar uit. Dat ik hier serieus naar uitkijk komt voornamelijk door mijn collega’s. Ik merk dat de gezellige dagen op ons kantoor in Dordrecht mijn werkdag zo veel leuker maken. Als ik zie met hoe veel energie ik terug naar huis rijd vanuit Dordrecht weet je dat het goed zit op kantoor. De gezellige sfeer en de goede band met mijn collega’s zorgt ervoor dat ik echt zin heb om vanaf volgende maand het ‘volwassen werkleven’ op te gaan pakken.

Nu nog even de laatste puntjes op de i zetten van mijn scriptie, en dan kan ik hopelijk volgende maand zeggen dat ik afgestudeerd ben. Ik kan niet wachten.

Tobias Edel

Tobias Edel

Junior assistent accountant RA

088 2443659 | tedel@alfa.nl


Meer over Tobias