Banner

Een oranje zomer

24 juni 2024 | Door:  Caroline den Uijl

Afgelopen vrijdag was het 21 juni, de langste dag van het jaar en het begin van de zomer, maar helaas, die laat nog even op zich wachten.

Gelukkig is het een sportzomer, Roland Garros is al voorbij, maar het Europees Kampioenschap voetbal is net een week bezig, de Tour de France start op 29 juni, Wimbledon op 1 juli en de Olympische Spelen op 26 juli. Tussendoor nog een aantal Formule 1 races, dan kom je als sportliefhebber de zomer wel door!

Wat zou het mooi zijn als het dan ook nog een echte oranje zomer wordt, succes voor het Nederlands elftal, daar dromen we met z’n allen van en het mag wel weer na 36 jaar! Zo’n mooie herinnering wil je toch ook graag meegeven aan iedereen van na 1988!

Ik als sportliefhebber kijk alles: voetbal, formule 1, tennis, maar persoonlijk vind ik de Olympische Spelen het mooist. Wij zijn als klein landje toch een bijzonder sportland en succesvol op de fiets, bij het judo, roeien, hockey, zwemmen en de laatste jaren ook steeds meer in atletiek en nog veel meer andere sporten.

Als we de bookmakers mogen geloven zal Nederland dit jaar meer medailles halen dan ooit, maar dat hangt van zo veel factoren af. Uiteraard hopen we dat Femke Bol naar goud rent op de 400 meter horden. Het zou toch wat zijn als Sifan Hassan de snelste is op de marathon en misschien ook nog wel op één van de andere afstanden die ze mag lopen. Sifan geeft nooit op en gaat voor dat wat eigenlijk onmogelijk is. Sifan valt en staat weer op, gaat door en wint! Dat maakt de Spelen zo mooi: achter iedere medaille schuilt een droom, een persoonlijk verhaal, bloed, zweet en tranen en soms liggen blijdschap en verdriet heel dicht bij elkaar.

Alles moet kloppen tijdens een wedstrijd, of het nu om een team of individuele sporters gaat. Zo is het ook in ons “gewone” leven en bij aaff. Op 17 juni zijn Alfa en ABAB gefuseerd tot aaff, een enorme uitdaging voor directie en alle collega’s. Wij (oud O-twee) zitten eigenlijk nog in het integratieproces naar Alfa.

Alleen als Sifan start bij de marathon kan ze die 42 kilometer en 195 meter uitlopen, alleen als wij starten met de integratie kunnen wij verder uitgroeien tot een prachtig bedrijf!

Ik wens iedereen een hele mooie, lange, maar vooral oranje zomer!

Caroline den  Uijl

Caroline den Uijl

Management assistente

088 2443687 | cdenuijl@alfa.nl


Meer over Caroline