Banner

De start van mijn carrière

21 mei 2024 | Door:  Jeanine de Jong

In oktober 2021 ging ik de uitdaging aan bij destijds O-twee, maar sinds dit jaar Alfa. Ik ben hier gestart als marketing/communicatie medewerker in Culemborg. Met mijn diploma commerciële economie op zak begon ik aan mijn eerste echte uitdaging binnen mijn carrière. Ik mocht hier aan de gang gaan met het uitbreiden van het merk. Bezig zijn met de marketingstrategie, marketinguitingen en het visuele stuk van het merk. De combinatie meedenken en uitvoeren vond ik destijds erg leuk en leerzaam.

Nieuwe werkzaamheden

Door alle ontwikkelingen in de markt en het bedrijf waren er naast marketingwerkzaamheden ook verschillende werkzaamheden op het gebied van recruitment en HR. Tijdens mijn HBO opleiding had ik hier enigszins kennis van gekregen, maar ik was natuurlijk niet opgeleid tot recruiter of HR-medewerker. Wel vond ik het erg interessant en ging ik de uitdaging graag aan.

Recruitment

Als recruiter ben ik verantwoordelijk op de locaties Culemborg en Dordrecht voor de instroom van nieuw personeel. Hiervoor voer ik verschillende werkzaamheden uit. Naast het werven via LinkedIn staan wij ook vaak op open dagen van scholen, carrièrebeurzen en netwerk evenementen. Zelf proberen wij ook altijd leuke evenementen te organiseren voor toekomstig personeel om hen op een leuke manier kennis te laten maken met Alfa.

HR

Recruitment lag eigenlijk wel in lijn met wat ik tijdens mijn opleiding heb gehad. Je hebt veel te maken met marketing en sales waar de opleiding commerciële economie natuurlijk uit bestaat. Maar op het gebied van HR had ik alleen een keuze vak gehad, maar vind ik wel enorm interessant. Toen mijn leidinggevende vroeg of ik wat HR-werkzaamheden zou willen oppakken heb ik daar ook direct ja op gezegd. Een leuke en interessante ontwikkeling in mijn carrière. Maar tegelijkertijd maakte die werkzaamheden mij af en toe ook onzeker, ik had niet alle kennis die daarvoor nodig was. Door dit aan te kaarten heb ik de kans gekregen om naast mijn werk ook een Post Bachelor HRM te volgen. Een jaar lang ging ik iedere woensdag avond naar school om steeds wat meer te leren over het HR-vak. Uiteindelijk heb ik maart 2024 hiervoor mijn diploma gehaald en voel ik mij een stuk zelfverzekerder op het gebied van HR.

Al met al ben ik enorm blij met de stappen die ik tot nu toe heb gemaakt in mijn carrière, dat ik destijds de uitdaging aan ben gegaan en dat ik mijzelf heb kunnen ontwikkelen op gebieden als marketing, recruitment en HR.

Denk je nu, het lijkt mij leuk om bij deze organisatie te werken en mezelf te kunnen ontplooien? Stuur mij gerust een berichtje en wie weet zien we je snel.

Jeanine  de Jong

Jeanine de Jong

Marketing medewerker / Recruiter

088 2443638 | jeaninedejong@alfa.nl


Meer over Jeanine