Banner

Aanwasnormen fruitbomen 2019

2 januari 2020 | Door:  Jan Mulder

De fiscus verhoogt de normen niet. De nieuwe aanwasnormen fruitbomen 2019 blijven gehandhaafd op niveau 2018.

De overheid komt fruittelers opnieuw tegemoet bij de vaststelling van de aanwasnormen. Werden de normen eerder al versoepeld vanwege vorstschade, voor het jaar 2019 zullen de normen van vorig seizoen 2018 worden gehanteerd. Daarmee speelt de fiscus in op het gebruik van de normen door de hele sector, zegt directeur Jan Mulder van Alfa Accountants en Adviseurs in Dodewaard. Hij maakte deel uit van de werkgroep die met de fiscus de normen besprak.

Directeur Jan Mulder van Alfa is tevreden over de uitkomsten van het overleg tussen de fiscus en de werkgroep waar hij deel van uitmaakt. ‘We zijn positief over de houding van de fiscus. Ondanks de prijsstijgingen blijven de oude aanwasnormen gehandhaafd en worden deze niet verhoogd!’

Dit is het resultaat van intensief overleg tussen deze fiscale werkgroep en de belastingdienst. ‘Mede dankzij overleg met TCO (Tree Centre Opheusden), in de persoon van Erik Stuurbrink, voorzitter van de werkgroep Belangenbehartiging, hebben we dit kunnen bereiken’, aldus Jan Mulder.

Resumé: Het resultaat van het overleg is dat de belastingdienst de norm niet verhoogt en vraagt aan de hele sector om deze norm eensluidend te hanteren, zodat de norm gangbaar is voor alle fruittelers.
De fiscus richt zich dus niet op het verhogen van de norm, maar op het handhaven van de bestaande norm.