Banner

Even voorstellen...Angelique Peeters

18 april 2023 | Door:  Angelique Peeters

Het is inmiddels ruim 2 maanden geleden dat Angelique Peeters-Ras de overstap maakte naar Alfa Accountants en Adviseurs.
Een mooi moment om haar beter te leren kennen en te vragen naar haar ervaringen bij Alfa.

Hoe ben je in de accountancy terecht gekomen?

“Mijn interesse in ondernemers is al jong ontstaan. Mijn ouders waren eigenaar van een tankstation en een tweewielerbedrijf in Valburg. Van heel dichtbij heb ik gezien wat een eigen onderneming allemaal inhoudt.Dat ik bedrijfseconomie ben gaan studeren heeft hier zeker mee te maken. Na deze studie heb ik een tijd bij een administratiekantoor gewerkt.
Tijdens mijn praktijkopleiding voor accountant, heb ik de overstap gemaakt naar een accountantskantoor. Daar heb ik ruim 15 jaar gewerkt en veel kennis en ervaring opgedaan.
De laatste jaren was ik daar ook tekeningsbevoegd accountant.”

Na zo lange tijd bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt, zal de switch naar Alfa best een grote stap geweest zijn?

“Dat was het inderdaad, maar gelukkig voelde ik me vanaf dag één welkom bij Alfa. Het goede gevoel dat ik had na de kennismakingsgesprekken, werd bevestigd! Bij Alfa ben ik ook weer tekeningsbevoegd accountant. Dat ik dat vertrouwen ook direct krijg, waardeer ik zeer. Door mijn ervaring ben ik voor collega’s ook een aanspreekpunt.
Het is goed om te zien dat de betrokkenheid van collega’s hoog is. Bij de jongere collega’s is het leuk om hun persoonlijke groei mee te maken en daaraan bij te kunnen dragen. Dat geeft mij veel voldoening.”

Hoe ervaar je het contact met klanten?

“Bij Alfa in Dodewaard werk ik als klantbeheerder. Dat betekent dat ik het eerste aanspreekpunt ben voor mijn klanten. Ik heb de afgelopen maanden al met veel ondernemers kennis mogen maken en bij meerdere ondernemers heb ik inmiddels aan de keukentafel gezeten. Door de bedrijven zelf te zien, kun je nog beter advies geven en daar krijg ik energie van!
Wat mij erg aanspreekt bij Alfa is dat er van diverse disciplines veel kennis en ervaring aanwezig is, letterlijk onder hetzelfde dak. Niet alleen accountancy, maar ook fiscaal, juridisch en bedrijfskundig.
Dus wat de vraag of toekomstdroom van de klant ook is, wij kunnen onze klant als team optimaal bedienen. Door goed samen te werken onderling, kun je meer bereiken voor de ondernemers.”

Wat vind je verder bijzonder aan Alfa?

“Wat mij opvalt is dat de maatschappelijke betrokkenheid erg hoog is. De mens achter de ondernemer staat centraal.
Wat Alfa uniek maakt is dat iedere medewerker de mogelijkheid heeft om mede-eigenaar te worden van Alfa.

Wat doe je graag als je niet aan het werk bent?

“Ik woon in Valburg en maak ik als penningmeester deel uit van het kerkbestuur in Valburg.
Als ik met mijn man op vakantie ga, trekken we de wandelschoenen aan en genieten we van mooie wandeltochten.”

Angelique Peeters

Angelique Peeters

Klantbeheerder

088 2531758 | apeeters@alfa.nl


Meer over Angelique