Banner

Aanwasnormen laanbomen 2021

4 januari 2022 | Door:  Jan Mulder

De fiscus verhoogt de normen niet. De nieuwe aanwasnormen laanbomen 2021 blijven gehandhaafd op niveau 2020.

De overheid komt boomkwekers opnieuw tegemoet bij de vaststelling van de aanwasnormen. Werden de normen eerder al versoepeld vanwege vorstschade, voor dit jaar 2021 zullen de normen van vorig seizoen 2020 worden gehanteerd. Daarmee speelt de fiscus in op het gebruik van de normen door de hele sector, zegt directeur Jan Mulder van Alfa Accountants en Adviseurs in Dodewaard. Hij maakte deel uit van de werkgroep die met de fiscus de normen besprak.

Directeur Jan Mulder van Alfa is tevreden over de uitkomsten van het overleg tussen de fiscus en de werkgroep waar hij deel van uitmaakt. 'We zijn positief over de houding van de fiscus. Ondanks de prijsstijgingen blijven de oude aanwasnormen gehandhaafd en worden deze niet verhoogd!

Resumé: Het resultaat van het overleg is dat de belastingdienst de norm niet verhoogt en vraagt aan de hele sector om deze norm eensluidend te hanteren, zodat norm gangbaar is voor alle laanboomkwekers. De fiscus richt zich dus niet op het verhogen van de norm, maar op het handhaven van de bestaande norm.