Banner

Een gebalanceerde start: financiële planning voor ondernemers in het nieuwe jaar

15 januari 2024 | Door:  Esmee Hoveling

Met het prille begin van 2024 is het van belang om niet alleen je zakelijke financiën onder de loep te nemen, maar ook te focussen op je persoonlijke financiën. Als financieel planner begrijp ik dat een gezonde financiële toekomst beide omvat. Hoewel velen wellicht al een budget hebben opgesteld voor het bedrijf, is het even belangrijk om je persoonlijke financiën opnieuw te beoordelen.

In 2024 voeren diverse financiële instellingen als verzekeraars en banken wijzigingen door in hun kosten, wat een grote invloed kan hebben op je financiële planning. Graag bieden wij je enkele overwegingen aan om het nieuwe jaar evenwichtig te starten:

  1. Budgettering: creëer budgetten voor zowel je bedrijf als je persoonlijke uitgaven. Dit biedt niet alleen inzicht, maar helpt ook bij gestructureerd planning van jouw persoonlijke financiën.
  2. Noodfonds: bouw een noodfonds op voor onvoorziene persoonlijke uitgaven. Het biedt gemoedsrust in geval van onverwachte gebeurtenissen en draagt bij aan je persoonlijke financiële stabiliteit.
  3. Pensioenplanning: denk aan je toekomst door een solide pensioenplan op te stellen. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je persoonlijke pensioenopbouw.
  4. Schuldbeheer: beheer je persoonlijke schulden om financiële stabiliteit te waarborgen, rekening houdend met je persoonlijke financiële doelen.
  5. Verzekeringen: zorg voor de juiste verzekeringsdekking, waaronder gezondheids- en levensverzekeringen, om onverwachte risico's te verminderen en je persoonlijke financiële welzijn te beschermen.
  6. Successieplanning: overweeg het opstellen van een (levens)testament en denk na over de gewenste manier van overdracht van persoonlijk vermogen.
  7. Investeren: denk na over het stimuleren van de groei van je persoonlijk vermogen en het vergroten van financiële stabiliteit.
  8. Advies: investeer in financiële educatie en overweeg professioneel advies voor een financieel plan die aansluit bij je persoonlijke financiële doelen.
  9. Werk-privébalans: onthoud dat een gezonde balans tussen werk en privé essentieel is voor je persoonlijke welzijn en dat van uw dierbaren. Dit heeft directe invloed op je persoonlijke financiële situatie.

Gun jezelf de ruimte om je persoonlijke financiën zorgvuldig te beoordelen en aan te passen. Laten we gezamenlijk werken aan een financiële strategie die niet alleen je zakelijke aspecten, maar ook jou en je dierbaren ten goede komt. Ons team staat klaar om met je mee te denken en je te begeleiden met een op maat gemaakt persoonlijk financieel plan.

Esmee Hoveling

Esmee Hoveling

Assistent vermogensplanner

088 2443688 | ehoveling@alfa.nl


Meer over Esmee