Banner

Aanwasnormen 2023 Laanbomen

9 januari 2024 | Door:  Jan Mulder

De fiscus verhoogt de normen niet.De nieuwe aanwasnormen laanbomen 2023 blijven gehandhaafd op niveau 2022.

De overheid komt boomkwekers opnieuw tegemoet bij de vaststelling van de aanwasnormen. Werden de normen eerder al versoepeld vanwege vorstschade, voor dit jaar 2023 zullen de normen van vorig seizoen 2022 worden gehanteerd. Daarmee speelt de fiscus wederom in op het gebruik van de normen door de hele sector, i.p.v. een verhoging van de norm, zegt directeur Jan Mulder van Alfa Accountants en Adviseurs in Dodewaard. Hij maakte deel uit van de werkgroep die met de fiscus de normen besprak. Dit jaar is Jan Mulder 25 jaar lid van deze werkgroep en ook al 25 jaar deelnemer (namens Alfa en de sector) aan de overlegtafel met het Ministerie van Financiën.

Jan Mulder is tevreden over de uitkomsten van het overleg tussen de fiscus en de werkgroep waar hij deel van uitmaakt. 'We zijn positief over de houding van de fiscus. Ondanks diverse prijsstijgingen blijven de oude aanwasnormen gehandhaafd en worden deze niet verhoogd!

Resumé: Het resultaat van het overleg is dat de belastingdienst de norm niet verhoogt en vraagt aan de hele sector om deze norm eensluidend te hanteren, zodat norm gangbaar is voor alle laanboomkwekers. De fiscus richt zich dus niet op het verhogen van de norm, maar op het handhaven en gebruiken van de bestaande norm door de sector.

Jan Mulder, directeur Alfa Accountants en Adviseurs Dodewaard