Banner

Sandra de Melker nieuwe directeur Alfa in Fryslân

30 juni 2020 | Door:  Sicco de Vries

Per 1 september treedt Sandra de Melker toe tot het directieteam van Alfa in Buitenpost, Sneek en Leeuwarden. Ze zal daar, in de functie van directeur, de kar trekken samen met directievoorzitter Sicco de Vries. Sandra is op dit moment nog werkzaam als clustermanager bij Flynth adviseurs en accountants en maakt in september de overstap naar Alfa. 

Sandra is geen onbekende binnen de Alfa-organisatie. Zo was ze vanaf 2011 een periode directievoorzitter in Hoogeveen en Klazienaveen. Tevens was ze betrokken bij diverse projecten binnen Alfa waaronder de integratie van VTM Accountants in Sneek naar Alfa en een project rondom kwaliteit. Ook heeft ze diverse coachingstrajecten verzorgd voor Alfa-medewerkers.  

Terug bij Alfa 

De nieuwe directeur heeft de nodige ervaring in de accountancy en als leidinggevende. “Sandra kent de fijne kneepjes van het vak als sparringpartner voor klanten en als vertrouwenspersoon in de rol van leidinggevende naar de medewerkers”, aldus Sicco de Vries. Ze heeft, naast haar activiteiten voor Alfa, bij diverse organisaties zoals Deloitte, Accon Avm en Flynth gewerkt. Ook runde ze haar eigen organisatie-adviesbureau. En dan nu weer terug bij Alfa. Sandra: “Het voelde gelijk goed, Alfa is een mooie organisatie en daarbij is het ook nog eens dicht bij mijn huis. Ik zie genoeg uitdagingen voor lokaal ondernemerschap in Fryslân.”  

Duurzaam 

Verduurzaming, CO2-reductiemaatregelen, financiële stimuleringsmaatregelen. Het zijn onderwerpen die bij Alfa hoog op de agenda staan, zowel intern als richting de markt. En het zijn ook zaken die Sandra aanspreken. “Alfa heeft een duidelijke visie, ze zijn B Corp gecertificeerd en zijn al jaren actief om hun bedrijfsvoering duurzamer te maken. En nu ga ik straks ook nog werken in onder andere Leeuwarden waar het duurzaamste pand van Alfa staat, tevens één van de meest duurzame kantoorpanden van het Noorden. Daar ben ik heel trots op.” 

Lokaal ondernemen 

Sandra hoopt samen met de collega’s van Alfa in Buitenpost, Sneek en Leeuwarden de praktijk verder uit te bouwen. Ze ziet kansen om lokaal meer zichtbaar te zijn. “In Harlingen zijn bijvoorbeeld groeimogelijkheden. Voornamelijk in de haven, de maakindustrie, de toerisme- en recreatiesector. Ik voel me betrokken bij deze economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de regio en ben ervan overtuigd dat Alfa hier een nog positievere bijdrage aan kan leveren.” Daarnaast geeft de nieuwe directeur ook aan dat de coronacrisis gevolgen heeft voor de lokale economie. “Wij willen ondernemers waar mogelijk graag ondersteunen.” 

Ruimte voor groei 

De nieuwe directeur heeft veel ervaring met het coachen van mensen. Sandra vertelt: “Zeker in deze tijd is het belangrijk om aandacht te houden voor je medewerkers. Ik blijf medewerkers in hun kracht zetten, zodat er ruimte ontstaat voor groei. Door het vele thuiswerken zien we elkaar minder. Een-op-een gesprekken vinden nu veelal plaats via videobellen. Maar ook dat gaat prima, veel kan digitaal. Maar ik ben ook blij dat de maatregelen rondom corona versoepeld worden en we elkaar hopelijk steeds meer live gaan zien.”  

Volg Sandra ook op LinkedIn.  

Sicco de Vries

Sicco de Vries

Directievoorzitter

088 2532300 | sdevries@alfa.nl


Meer over Sicco