Banner

Ton's Pareltjes - Ohmygood

22 december 2021 | Door:  Ton Kock

Binnen onze hard groeiende netwerk van duurzame ondernemers kom ik, Ton Kock en relatiemanager bij Alfa, veel enthousiaste ondernemers/ondernemingen tegen die met hun onderneming sociaal maatschappelijke impact vergroten. Ik ben er van overtuigd dat we op het gebied van social impact nog veel kunnen betekenen en dat we nog veel van elkaar kunnen leren. Graag wil ik jullie dan ook voorstellen aan deze pareltjes die ik tegenkom.  Zo ook aan het pareltje Ohmygood.

Creating more impact together! 

Ohmygood is een sociale onderneming opgezet voor sociaal ondernemers. Het doel van ohmygood is hen een platform te geven waardoor ze beter zichtbaar en vindbaar zijn voor consumenten. Hierdoor kunnen ze meer omzet en daardoor meer impact genereren. 
Het belangrijkste middel om extra omzet voor de sociaal ondernemers te genereren is de ohmygood giftcard. Met de ohmygood giftcard, krijgt de ontvanger toegang tot een breed aanbod aan prachtige producten met een bijzonder verhaal van de aangesloten sociaal ondernemers. Deze giftcard wordt vooral verkocht aan bedrijven die deze giftcard bijvoorbeeld inzetten als eindejaarsgeschenk voor hun medewerkers of relatiegeschenk voor klanten. Meer informatie over de giftcard vind je hier

Deze bedrijven geven hiermee tevens invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met ohmygood willen we laten zien dat dit niet ingewikkeld hoeft te zijn. Onze klanten zijn heel divers. We hebben mogen samenwerken met (semi) overheden, de cultuursector, de zorg, NGO’s maar ook met advocatenkantoren, accountantskantoren, notarissen, consultants en overige bedrijven. 

Om bedrijven te (blijven) stimuleren en inspireren op het gebied van hun maatschappelijke betrokkenheid, hen concrete handvatten daarvoor te bieden en samenwerking met sociaal ondernemers te bevorderen, hebben we onlangs ook het Social Impact event georganiseerd waar we deze bedrijven, sociaal ondernemers en andere relevante stakeholders bij elkaar hebben gebracht. Hier kan je kijken voor een impressie en meer informatie. 
 
Op dit moment worden er meer van dit soort activiteiten ontwikkeld voor bedrijven in samenwerking met sociaal ondernemers. Hebben jullie interesse? Dan kan je contact opnemen met Judith Schmitz.