Banner

Subsidiepot asbest verwijderen leeg, maar blijf aanvragen!

30 november 2017 | Door:  Chris Boers

Er blijkt nog aardig wat asbest op de Nederlandse daken te liggen. Tenminste, afgaande op de belangstelling om het gemene goedje gesubsidieerd te laten weghalen. De subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken kreeg in 2017 maar liefst 8000 aanvragen. De pot is leeg, maar een aanvraag indienen kan nog steeds.

De regeling is bedoeld voor particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profitorganisaties en overheden. Al twee jaar is de belangstelling fors. Van 7700 aanvragen in 2016 steeg het aantal belangstellenden vorig jaar naar 8000. In totaal trok het rijk in 2017 € 26,2 miljoen uit voor sanering. Voor dat bedrag is maar liefst 5,8 miljoen vierkante meter aan asbestdaken verwijderd. In voetbalvelden gerekend: 1160 Kuipen of Arena’s vol.

Vanaf 1 januari 2018

Met het bereiken van de bodem van de subsidiepot is het nog steeds zinvol om een aanvraag in te dienen. Aanvragen van eind november-december worden vanaf 1 januari 2018 weer in behandeling genomen. Je hoeft dus niet te wachten tot begin van het nieuwe jaar met je aanvraag.

Belangrijk om in de gaten te houden is nog steeds dat je de subsidie moet aanvragen binnen zes maanden nadat het asbest is weggehaald. Je kunt rekenen op € 4,50 per vierkante meter. Het maximale bedrag is € 25.000 per adres. Alleen dakbeschot en andere asbesthoudende toepassingen waren uitgezonderd van de regeling.

Kan Alfa het voor je regelen?

Heb je interesse? Laat het Alfa even weten. Dan houden we voor je in de gaten of er ook in 2018 weer zo’n regeling is. En kunnen we de aanvraag meteen voor je in orde maken? Ook dat doen we met alle plezier!

Chris Boers

Chris Boers

Bedrijfskundig adviseur


Meer over Chris