Banner

Houd grip op je facturen door digitale factuurverwerking via Mijn Alfa

3 mei 2023 | Door:  Sascha van der Meer

Steeds meer mkb-klanten van Alfa zijn al overgestapt op Mijn Alfa. Het idee erachter: geen gedoe meer met facturen en bonnetjes die blijven slingeren en moeten worden opgespaard, maar ze direct na ontvangst digitaal aanleveren. Die staan vervolgens overzichtelijk bijeen in Mijn Alfa, veilig in de cloud. Je ziet welke facturen al zijn betaald en welke nog niet. Mijn Alfa zorgt voor meer grip op je administratie.

Toen Bo Glas de administratie overnam van een vertrekkende collega, ging in één keer de kantoorautomatisering van Glas Groenten op de schop. En was het ook meteen tijd om Mijn Alfa in gebruik te nemen, een nieuw platform om facturen digitaal te verwerken. “Het neemt heel veel werk uit handen”, zegt Bo van het verwerkingsbedrijf in groenten en fruit in Broek op Langendijk. “Hiervoor zat er een collega die dit werk al 42 jaar deed, op zijn eigen manier. Toen ik begon, heb ik veel veranderd. Mijn Alfa heeft geholpen om het een stuk makkelijker te maken.” Bo geeft een demo om het bewijs te leveren. “Kijk, ik krijg een factuur binnen, die bewaar ik in een map. Die map selecteer ik en ik upload de facturen in Mijn Alfa. Binnen 24 uur staan ze in het overzicht. Wil ik facturen betalen, dan klik ik daarop. Dan staan ze in het overzicht met betalingen. Je maakt een SEPA-bestand aan, dat bestand gaat naar de bank en zo betaal je.” De gegevens van elke afzonderlijke factuur overtikken in internetbankieren is er dus niet meer bij.

Lever facturen frequent aan

Mijn Alfa geeft niet alleen overzicht en grip op je facturen, het levert ook een administratie op die continu actueel is. Daarom is het belangrijk om facturen frequent aan te leveren. Hierdoor krijgt een ondernemer via het Alfa Management Paneel sneller inzicht in zijn cijfers en daarmee kun je sturen op actuele cijfers.


Groentesappen

Glas Groenten levert een breed assortiment groenten aan groentewinkels, supermarkten en groothandels, zowel nationaal als internationaal. Mike Glas, de echtgenoot van Bo, is de derde generatie. Een aantal van de groenten wordt inmiddels ook gepromoveerd tot gezonde sappen. Bo: “Ik heb nog een bedrijf ernaast, INYO Juices. Met mijn bedrijf lever ik sappen aan onder meer supermarkten, tankstations, strandpaviljoens en sportscholen. Ik ben begonnen met drie verschillende smaken: boerenkool, biet en wortel, met toegevoegd fruit en kruiden voor de smaak. Er zit altijd vijftig procent groenten in het sap. Ook voor INYO Juice ben ik al overgegaan op Mijn Alfa.”

Wil je meer weten over Mijn Alfa, neem dan contact op met je vaste contactpersoon bij Alfa. 

Meer informatie over Mijn Alfa

Sascha  van der Meer

Sascha van der Meer

Implementatie regisseur

088 2531128 | saschavdmeer@alfa.nl


Meer over Sascha