Banner

Klant versus adviseur: Leap Development

23 oktober 2020 | Door:  Herwin IJzerman

Jan ten Thije: “Herwin is heel recht door zee”

Leap Development in Deventer is een ingenieursbureau met een specifieke expertise: ‘true global communication’, het ontwikkelen van communicatie - apparatuur met werelddekking, zoals track and trace-systemen voor schepen en defensiemateriaal. Het bedrijf maakt de apparatuur om verbinding te leggen met het Amerikaanse Iridium satellietnetwerk, dat de data naar een opdrachtgever verstuurt. Jan ten Thije begon Leap Development in 2006 en is medeoprichter en eigenaar van een bedrijf in Engeland. "

Toen ik begon met Leap Development, had ik net met mijn vrouw de boerderij van mijn schoonouders overgenomen. Het achterhuis is verbouwd tot woondeel, het voorhuis is aangepast, zodat mijn schoonouders er konden blijven wonen. Zij waren net gestopt met hun agrarisch bedrijf en hadden altijd Alfa als accountants - kantoor gehad. Als bedrijf heb je toch een accountant nodig en het leek mij handig als die meteen wist hoe de vork in de steel zat.

We hadden al contact gehad bij de overname van de boerderij, maar ik heb eerst nog wat onderzoek gedaan bij collegabedrij - ven, om te horen wat zij op jaarbasis aan accountantsfees betaalden. De prijsstelling van Alfa was heel redelijk. Dat was niet de enige reden om met Alfa in zee te gaan. Ik wilde ook een kantoor dat mensen heeft in alle disciplines. Daarom was Alfa voor mij een logische – en achteraf ook goede – keuze. De samenwerking met Herwin loopt goed. Herwin is een echte accountant; het accountantsbloed loopt bij hem door de aderen. Het is bij Herwin zwart of wit, zoals een accountant moet zijn. Als ondernemer zou je weleens wat flexibeler willen zijn, maar dat gaat niet altijd. Herwin is heel recht door zee. Ik vind hem vakkundig. Hij komt zijn afspraken na.

Ik heb weleens van die dingetjes waarbij ik de klok heb horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt. Eergisteren nog, met een formulier van de belasting waar ik niks van snapte. Ik scan het in en mail het naar Herwin: kunnen we het er even over hebben hoe we dit aanpakken? Ik bel ook regelmatig, voor personeelszaken of andere dingen. Op alle gebieden heeft Alfa expertise en kunnen ze je goed advies geven. Dan ben ik blij dat ik op zulke momenten de hulp van Herwin kan vragen. Met het bespreken van de jaarrekeningen is het gewoon gezellig. Natuurlijk moet het allemaal betaald worden. Hij komt hier naartoe of ik ga naar hen toe. En als we dan bij elkaar zitten, is het niet zo dat ik op een wipstoel zit en zeg dat elk uur er één is. Dat het me geld kost, interesseert me niet. Het gaat om het resultaat dat het oplevert.

Herwin IJzerman: “Mooi om te zien dat Jan succes heeft”

Herwin IJzerman werkt sinds 1998 bij kantoor Zwolle van Alfa, waar hij destijds begon als assistent. Als senior klantbeheerder heeft hij zijn klantenportefeuille de afgelopen jaren steeds verder zien groeien. Herwin is gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf. Een van zijn klanten is Leap Development, waarmee hij inmiddels vijf jaar samenwerkt.

 

 

Jan doet het goed. Hij is een echte ontwikkelaar, net als zijn vijf medewerkers. Er zit heel veel potentie in Leap Development. Ruim anderhalf jaar terug is het pas echt gaan lopen. Toen heeft Jan een heel grote opdracht voor het ministerie van Defensie binnengehaald. Ik denk dat wij hem heel goed kunnen ondersteunen.

Ik heb Leap Development vijf jaar geleden overgenomen van een collega. Het is een klant die niet alleen behoefte heeft aan administratieve ondersteuning. Hij is echt een adviesklant: voor fiscale en personeelszaken, maar ook voor financiële planning, voor juridische vragen. Die begeleiding zoekt Jan ook echt op en hij doet er ook iets mee. Niet alleen bij Alfa; hij zoekt ook begeleiding op andere gebieden. Hij maakt veel gebruik van subsidies, wij helpen hem weer met de Innovatiebox en de WBSO, de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk.

Het vertrouwen dat we geven, krijg je ook weer terug. Een voorbeeld: hij moest in een contract iemand als back-up voor het financiële gedeelte opgeven, voor als er iets gebeurt. Daar sta ik dan vermeld. Als Jan een kostprijsberekening voor een klant moet maken, gooit hij het bij mij over de schutting. Denk hierbij aan de tariefstelling van een ontwikkeltraject. Dan rekenen wij dit gelijk door: wat levert het jou op? Als er een akkevietje is, weet hij mij te vinden.

Jan is iemand die makkelijk contact maakt. Overal ter wereld bezoekt hij beurzen, hij is altijd op netwerkbijeenkomsten. Nu die er niet zijn, investeert hij weer actief in de website, in posts op LinkedIn en andere social media en in nieuwsbrieven. Hij is heel enthousiast. Positief ingesteld. Een doorzetter. Hij heeft het ISO 9001:2015-certificaat behaald; bijzonder voor een bedrijf van vijf personen. Maar Jan heeft het ook weleens flink voor zijn kiezen gehad, een paar jaar terug. Soms is hij misschien wel wat té goed van vertrouwen. Jan wil heel graag klanten helpen. En dan is het weleens lastig om er financieel goed uit te springen. Het is mooi om te zien dat hij succes heeft, ook internationaal. Ja, hij heeft het wel voor elkaar.”

Voor meer informatie over Leap Development, bezoek hun website:
https://www.leapdevelopment.nl
https://www.gtts.eu


De in dit artikel getoonde foto's zijn gemaakt vóór de coronacrisis.

Herwin IJzerman

Herwin IJzerman

Senior klantbeheerder

088 2533060 | hijzerman@alfa.nl


Meer over Herwin