Je eigen salarisadministrateur op locatie, met dank aan Alfa

25 februari 2021 | Door:  Yoeri Plas

Het is dat corona tijdelijk spelbreker is. Anders was salarisadministrateur Yoeri Plas elke week twee dagen op locatie bij ‘zijn’ klant Transcom te vinden. Geen overbodige luxe voor de Nederlandse vestiging van het callcenter. In Groningen zijn - normaal gesproken - een kleine 1000 medewerkers in touw, die voor een aantal prominente opdrachtgevers de telefoon aannemen. “We zijn een snelle organisatie. Dynamisch. We hebben ontzettend veel mutaties. Dat gaat zo de hele maand door”, geeft Senior HR Business Partner Martine Waarheid de noodzaak van die fysieke assistentie aan.

“Goedemorgen, u spreekt met T-mobile.” Het kan heel goed zijn dat die begroeting niet van een ‘echte’ medewerker van T-mobile is, maar van één van de callcenter-medewerkers van Transcom. Of beter gezegd klantervaringsspecialist, zoals het bedrijf zichzelf op de website omschrijft. In Groningen wordt de telefoon ook beantwoord namens onder meer Tele2, Bakker.com en - ‘maar dat is tijdelijk’ - de GGD, voor het contactonderzoek naar corona. 

Maar op een aantal stafmedewerkers na is het kantoor momenteel verlaten. “Ik denk dat 95% van de medewerkers op dit moment thuis zit. Met de eerste lockdown vorig jaar zaten we meteen in de actiemodus. Binnen twee weken hadden we 80% van alle medewerkers thuis aan de slag. Daar ligt ook onze kracht. Als er iets is, dan fiksen we het ook. Trainingen doen we nog weleens op locatie, al kan dat tegenwoordig ook prima op afstand. Als medewerkers na de training voor het eerst zelf gaan bellen, laten we ze dat op kantoor doen zodat ze dan niet alleen thuis zitten. Je eerste telefoontje als callcentermedewerker: dat is superspannend”, zegt Martine Waarheid, bij Transcom Senior HR Business Partner.

Alfa: veel expertise

Dat er met een dergelijk aantal medewerkers werk aan de winkel is voor de loonadministratie, is een understatement. Sinds vijf jaar werkt Transcom daarvoor met Alfa, in Klazienaveen. Martine: “We hebben er bij Transcom voor gekozen om onze payroll te outsourcen. Een eigen salarisadministrateur vinden we toch te kwetsbaar, één persoon. Wat als diegene ziek wordt? Alfa heeft heel veel expertise in huis, niet alleen maar van lonen en salarissen. Expertise die wij hier niet hebben maar waar wij wel gebruik van kunnen maken.”

Het meeste contact is er met Yoeri. “We kunnen hem altijd bellen als we ergens mee zitten. Pas bijvoorbeeld hadden we een medewerker die net bij ons in dienst was. Die kwam opeens niet meer opdagen en liet ook niets meer van zich horen. Ik wist niet precies hoe ik daarmee moest omgaan, of ik de regeltjes wel goed toepaste. Dan neem ik contact met Yoeri op. Zij hebben daar wel de specialisten voor in huis.”

Snelle organisatie

De telefoon gaat aan de Kadijk in Groningen van ‘s morgens acht tot ‘s avonds tien uur. Yoeri Plas maakt het twee dagen per week ‘live’ mee. Waarom eigenlijk? “Als hij op locatie is, kun je kun veel sneller schakelen. Dat past ook wel bij Transcom. We zijn een snelle organisatie. Dynamisch. We hebben ontzettend veel mutaties. Dat gaat zo de hele maand door.”

Eigen e-mailadres

Door de hechte samenwerking is Yoeri voor veel van de Transcom-medewerkers eerder een collega geworden. Martine: “Iedereen kan bij hem terecht, iedereen weet hem ook te vinden. Hij heeft hier ook zijn eigen e-mailadres. En heb ik hem toevallig nodig als het geen Transcom-dag is, dan is hij bij Alfa altijd bereikbaar. Ik weet nog dat we gelijk al een klik met elkaar hadden. De vertrouwensband die je met elkaar hebt is alleen maar verder gegroeid. Dat ging al vrij snel. Ik kan blindelings op Yoeri bouwen. Ook omdat hij heel scherp op details is. Een voorbeeld: soms heeft een medewerker door een functiewijziging recht op een extra toeslag. Ik kan dat weleens over het hoofd zien, hij niet. Yoeri is heel erg punctueel.”

Voor wat betreft deze mooie samenwerking zetten we extra in het zonnetje Martine Waarheid,  Senior HR Business Partner bij Transcom 

Yoeri Plas, salarisadministrateur bij Alfa Salaris en Personeel in Klazienaveen

Yoeri Plas

Yoeri Plas

Salarisadviseur

088 2532278 | yplas@alfa.nl


Meer over Yoeri