Banner

Huur bij Alfa voor half geld een Brexit-consultant in!

10 december 2018 | Door:  René Grootscholten

Heel voorzichtig lijkt er een doorbraak te zijn in de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. De twee partijen hebben een akkoord. Het lot van de Britten ligt daarmee in eigen hand, want alleen de politiek in het VK kan nog roet in het eten gooien. Hoe dan ook: de Brexit komt er, goedschiks of kwaadschiks. Daarom is het goed om na te denken over een toekomst voor je bedrijf ná de scheiding. Je kunt nu voor half geld een consultant inhuren die de gevolgen voor jou in kaart brengt. Cadeautje van (maximaal) € 2500 van de overheid. En die consultant? Die vind je overal dichtbij: bij Alfa!

Accountants – en ja, wij bij Alfa zijn geen uitzondering – waarschuwen volop voor de mogelijke gevolgen van de Brexit voor ondernemers. Iedereen met belangen in het Verenigd Koninkrijk kan er rekening mee houden dat er nogal wat verandert. Heb je er klanten? Koop je zelf in het Verenigd Koninkrijk? Dan gaan douaneregels en -controles wijzigen, met alle tijd- en kostenconsequenties van dien. Er komen nieuwe kwaliteitseisen, invoerrechten veranderen.
 

Vergoeding tot € 2500

Met vouchers wil de overheid het ondernemers makkelijker maken om hulptroepen in te schakelen. Beter gezegd: consultants die jou duidelijk kunnen maken wat de gevolgen van de Brexit voor jouw bedrijf zijn. En die meteen meedenken over alternatieve markten. De voucher geeft je recht op een vergoeding van 50% van de gemaakte kosten. Het maximum is € 2500, exclusief btw. Wel moet je de voucher binnen zes maanden na aanvraag besteden. Heb je dan nog geen consultant over de vloer gehad? Dan heb je eenmalig de mogelijkheid om een verlenging van zes maanden aan te vragen.
 

Wanneer kom ik in de knel door de Brexit?

Natuurlijk denk je in eerste instantie aan toeleveranciers of klanten aan de overkant van het Kanaal. Maar het kan bijvoorbeeld ook gaan over het gebruik van digitale diensten. Over dataopslag in het Verenigd Koninkrijk, of een server die vanuit het VK wordt gehost. Het invullen van de Brexit Impact Scan op https://www.brexitloket.nl/ geeft je een eerste indicatie of je geraakt wordt. Zo ja, aanvragen die voucher!
 

Schakel Alfa als consultant in

Op de site https://www.rvo.nl/ vind je alle voorwaarden waaraan je aanvraag moet voldoen. Alfa kan je natuurlijk behulpzaam zijn bij het aanvragen. En meer zelfs: die consultant die je zoekt om alle veranderingen in kaart te brengen, vind je ook bij ons. Júist bij ons beter gezegd, want als accountants zijn we optimaal op de hoogte van het reilen en zeilen binnen je bedrijf. Dat maakt ons advies nét even praktijkgerichter en dus effectiever. En zeg eens eerlijk: hoe vaak kun je Alfa voor half geld inschakelen? Als je vragen hebt over veranderingen ná 29 maart 2019, de dag dat de Britten vaarwel zeggen tegen Europa, dan weet je ons te vinden.
René Grootscholten

René Grootscholten

Bedrijfskundig adviseur

088 2532450 | rgrootscholten@alfa.nl


Meer over René