Fusie van Alfa en ABAB voltooid

15 juni 2024 | Door:  Fou-Khan Tsang

Eerste participatieronde onder medewerkers met 60 procent overtekend

Wageningen/Tilburg 14 juni 2024 - De fusie tussen Alfa en ABAB is een feit. Op 17 juni gaan de organisaties samen verder als aaff waardoor een krachtige nieuwe organisatie ontstaat met een gecombineerde jaarlijkse omzet van 210 miljoen euro.  De nieuwe organisatie kent geen partnerstructuur, maar de 2000 collega’s van aaff zijn samen voor 100 procent eigenaar. De formule blijkt een succes. De eerste participatieronde werd met 60 procent overtekend.

“Ons doel is een bedrijf te bouwen waarin ondernemer- en werknemerschap hand in hand gaan: aldus Fouk Tsang, voorzitter raad van bestuur aaff. “Samen bouwen we aan een nog sterker en succesvoller nieuw bedrijf, dat klaar is om de uitdagingen in de sector aan te gaan.”

Overal van betekenis

De nieuwe organisatie kijkt uit naar een toekomst waarin klanten met dezelfde toewijding en expertise worden ondersteund. Met de fusie heeft aaff nu landelijke dekking en kan de organisatie overal van betekenis zijn. Deze mijlpaal markeert een belangrijke stap in de groei en ontwikkeling van de organisatie en bevestigt haar positie als een prominente speler in de markt. aaff wil het verschil maken op de bepalende momenten in het leven van haar klanten.  

Een onderneming waarin iedereen ondernemer is

 “Wij zijn ondernemers die ondernemers adviseren, controleren en ondersteunen. Samen bouwen we aan een onderneming waarin iedere medewerker zich een ondernemer voelt, en waarin we gezamenlijk onze krachten bundelen en succesvol zijn. Als ik kijk naar het succes van de participatieregeling dan ben ik bijzonder trots dat zoveel collega's dit ook daadwerkelijk voelen, aldus vice-voorzitter Ronald Meijers.

Cruciale rol medewerkers

Arnoud Bosch, CFO, vult aan: “Onze gedeelde visie stelt ons in staat om een ander geluid te laten horen in de markt. Door te kiezen voor employee equity benadrukken we ons geloof in de kracht van onze medewerkers en hun cruciale rol in het succes en de groei van onze organisatie.”

Nieuwe naam aaff actief vanaf medio januari 2025

De nieuwe naam aaff is in april reeds bekend gemaakt. Hoewel aaff geen afkorting is, zit er wel een knipoog in naar het ontstaan van aaff (Alfa en ABAB) en het vak: adviseurs en accountants. In 2024 vindt communicatie nog plaats vanuit ABAB en Alfa. Vanaf 2025 wordt gecommuniceerd vanuit de nieuwe naam aaff.

 

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

| ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan