Banner

Een nieuwe uitdaging

16 januari 2024 | Door:  Mirza Karovic

Mijn naam is Mirza Karovic, sinds september 2023 ben ik werkzaam bij Alfa Consultants. Hiervoor heb ik twee jaar bij een Big 4 organisatie gewerkt in de audit. Gedurende deze twee jaar heb ik controle-ervaring opgedaan bij zowel financiële- als niet-financiële instellingen. Audit was echter niet waar mijn passie lag en om die reden heb ik destijds besloten een ander carrière pad in te slaan. Corporate Finance was hierbij de logische keuze, omdat ik nog wel graag met cijfers bezig wil zijn, maar meer vanuit een commerciële en strategisch perspectief, in plaats van puur controlegericht.

Nieuwe baan

Toen ik eenmaal voor mezelf had besloten om over te stappen naar iets anders, was het tijd om te gaan solliciteren. Ik heb bij veel bedrijven gesolliciteerd, maar Alfa was uiteindelijk de partij waar ik een duidelijke ‘klik’ mee voelde. Alfa Consultants is een jong, ambitieus en professioneel team wat uitermate hoge kwaliteit levert aan haar klanten. Daarnaast is Alfa een mensgerichte organisatie wat aandacht heeft voor haar mensen en daarmee ook een work-life balance stimuleert. Dit kwam voor mij perfect uit, want naast het werken bij Alfa studeer ik ook nog.

Mijn werkzaamheden binnen Alfa Consultants

Sinds ik gestart ben bij Alfa heb ik al een aantal mooie en uitdagende opdrachten mogen doen. Samen met mijn collega’s heb ik een aantal mooie FDD (Financial Due Diligence) onderzoeken uitgevoerd. Daarnaast ben ik ook betrokken geweest bij een aantal interessante waarderingen.

Bij een FDD-onderzoek kijken we naar het verleden. Ik ben hierin verantwoordelijk voor het verzamelen, voorbereiden en presenteren van de gerapporteerde financiële cijfers. Deze cijfers gebruiken mijn collega’s als basis voor verdere analyses. Deze analyses leiden uiteindelijk tot een rapport, die we samen met de klant en tegenpartij bespreken.

Bij waarderingen kijken we juist naar de toekomst. Hierin ben ik wederom de uitvoerende kracht binnen het team. Ik ben verantwoordelijk voor het verzamelen van data en daarnaast  het uitvoeren van berekeningen om uiteindelijk tot een ondernemingswaarde te komen. Ook hier wordt een rapport voor opgesteld die de klant vervolgens kan gebruiken voor eigen inzichten of een eventuele verkoop.

Kortom, een ontzettend leuke afwisseling van opdrachten, dit maakt het dat ik iedere dag met veel enthousiasme aan mijn werkdag begin.

Ben je nu ook op zoek naar een afwisselende uitdaging bij een mensgerichte organisatie. Neem dan vooral een kijkje tussen onze vacatures op de website.

Mirza Karovic

Mirza Karovic

Adviseur corporate finance

088 2533278 | mkarovic@alfa.nl


Meer over Mirza