Banner

Een hecht controleteam met aandacht voor elkaar!

19 februari 2024 | Door:  Peter de Weerdt

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat ik – na bijna 10 jaar met veel plezier te hebben gewerkt bij een middelgroot accountantskantoor – de overstap heb gemaakt naar toen nog O-twee Accountants. Bijna een jaar geleden hebben wij ons aangesloten bij Alfa Accountants en adviseurs.

Nieuw pand in Dordrecht

Een overname heeft natuurlijk op verschillende manieren impact op de organisatie. Een voorbeeld is ons nieuwe pand in Dordrecht, wat voor een leuke boost heeft gezorgd. We zijn momenteel druk om een leuk event te organiseren omtrent de opening van ons nieuwe pand.

Onderlinge samenwerking

Wat echter niet is veranderd – en in de toekomst ook niet zal veranderen – is de manier hoe wij met elkaar omgaan en de manier waarop we werken. Wij vinden persoonlijke aandacht voor elkaar ontzettend belangrijk. Hiervoor maken we tijd vrij, ook als het wat drukker is tijdens het busy season.

Inmiddels bestaat ons controleteam in Dordrecht en Culemborg uit een kleine twintig mensen. De afgelopen periode hebben we veel aandacht besteed aan de verschillende gelaagdheid binnen het team, zodat deze logisch is opgebouwd. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen stappen kan maken in lijn met zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor geldt dat heel veel mogelijk is, maar niets verplicht wordt gesteld. Het is ontzettend mooi om te zien hoe we daar als hecht team invulling aan geven.

Aandacht voor elkaar

De schaarste aan personeel binnen de audit is al een geruime tijd een groot probleem in Nederland. Regelmatig kunnen we hierover publicaties lezen die dit probleem onderstrepen. Natuurlijk kunnen wij dit als controleteam Alfa RA Dordrecht / Culemborg niet zomaar oplossen. Wat we wel kunnen doen is om realistisch onze opdrachten in te plannen, zodat iedereen voldoende tijd heeft en overwerken alleen in uitzonderingsgevallen nodig is.

Verder proberen we zo goed mogelijk rekening houden met de reistijd van alle collega’s binnen het team, zodat deze zo eerlijk mogelijk onderling zijn verdeeld. Dit alles met één overkoepelend doel: ontzettend veel werkplezier maken met elkaar. Als dat immers is geregeld, dan komt al het andere vanzelf!

Peter de Weerdt

Peter de Weerdt

Senior manager RA / Extern accountant

088 2443622 | pdeweerdt@alfa.nl


Meer over Peter