Banner

Derde WW-jaar voor rekening van werknemers

15 mei 2017 | Door:  Erik Bos

Werkgevers zijn begin mei 2017 akkoord gegaan met de uitvoering van een derde WW-jaar. Hiermee komen zij de afspraak na om de versobering van de WW terug te draaien bij economisch herstel. Niet de werkgevers, maar werknemers gaan hiervoor de premie betalen.

WW-versobering

Sinds 1 januari 2016 wordt de maximale periode dat iemand een WW-uitkering kan ontvangen stapsgewijs teruggebracht van 38 maanden naar 24 maanden in 2019. Ook de opbouw van WW-rechten is versoberd: in de eerste tien jaar wordt per gewerkt jaar één maand recht op WW opgebouwd en daarna per gewerkt jaar een halve maand. Voorheen bouwde men, ongeacht het aantal jaren, per gewerkt jaar één maand WW-recht op.

Akkoord

Volgens afspraak zou deze WW-versobering worden teruggedraaid als het economisch weer beter gaat. Die fase is nu aangebroken. Na enige commotie zijn werkgevers akkoord gegaan met de uitvoering van een derde WW-jaar. De versobering wordt dus teruggeschroefd. Dat betekent dat werknemers straks ook na de eerste tien jaar weer één maand WW-recht opbouwen per gewerkt jaar en dat de maximale uitkeringsduur teruggaat van twee jaar (24 maanden) naar drie jaar.

Werknemerspremie

Werkgevers en werknemers gaan een fonds opzetten waaruit het derde jaar WW wordt betaald. De premie voor het derde WW-jaar komt niet voor rekening van jou als werkgever. De werknemers gaan hiervoor de premie betalen.. Daarover worden afspraken gemaakt in de CAO’s. De premie zal maximaal 0,75% van het bruto loon gaan bedragen. Die premie zal dus effect hebben op het nettoloon van jouw werknemer.

Meer weten?

Heb je vragen over de WW? Of over andere aspecten van ontslag en werkloosheid? Neem dan contact op met een adviseur van Alfa Salaris en Personeel. Hij of zij zoekt graag met jou naar antwoorden. Met 31 vestigingen is Alfa overal dichtbij.

Erik Bos

Erik Bos

Adviseur Salaris en Personeel


Meer over Erik