Banner

Alfa Foundation: van ons voor de maatschappij

7 november 2023 | Door:  Maaike Peperkamp-Bartelink

Alfa heeft het zich ten doel gesteld om een positieve impact te hebben op de maatschappij. Onze organisatie, B Corp gecertificeerd, streeft naar het creëren van duurzame waarde voor medewerkers, klanten en de maatschappij als geheel. Alfa heeft daarom de Alfa Foundation in het leven geroepen.

Medewerkers als drijvende kracht

Een van de opvallende kenmerken van de Alfa Foundation is de actieve betrokkenheid van medewerkers. Alfa spoort haar medewerkers aan om niet alleen professionals te zijn in hun vakgebied, maar ook actieve deelnemers in de samenleving. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning van de Alfa Foundation, moeten medewerkers minimaal 40 uur per jaar betrokken zijn bij een goed doel of maatschappelijke organisatie. Dit kan variëren van vrijwilligerswerk voor een lokale stichting tot het ondersteunen van sportverenigingen of andere gemeenschapsinitiatieven.

Steuntje in de rug

Sinds de oprichting van de Alfa Foundation in 2019 heeft het fonds al veel maatschappelijke instanties financieel ondersteund. Alfa zet zich actief in om haar slogan ‘Overal Dichtbij’ waar te maken, niet alleen in woorden, maar ook in daden. De financiële steun van de foundation zorgt voor een tastbare en duurzame impact op de gemeenschappen waarin de medewerkers van Alfa actief zijn.

Initiatieven

De Alfa Foundation heeft het eerste half jaar van 2023 al een hoop goede doelen ondersteund. Een aantal hiervan zijn:

Maaike Peperkamp-Bartelink

Maaike Peperkamp-Bartelink

Medewerker Marketing en Communicatie

088 2531074 | mpeperkamp@alfa.nl


Meer over Maaike