Banner

Aanmaken loonjournaal uit ons salarispakket

31 januari 2023

Vanaf 2023 gaat Alfa Salaris en Personeel (ASP) over op een nieuwe manier om loonjournaaloverzichten aan te maken. De nieuwste versie van ons salarispakket ondersteunt namelijk niet meer de voorheen gebruikelijke werkwijze. Wat dit voor jou betekent, lees je in dit bericht.

Het loonjournaal zul je voortaan op een andere plek uit ASP moeten halen. Tevens zullen de overzichten er qua lay-out er misschien anders uitzien dan je gewend was. Het loonjournaal kun je zowel per loonrun als cumulatief over een langere periode uit ons salarispakket downloaden. Hieronder zetten we uiteen welke stappen je volgt.

Loonjournaalpost per loonrun

In Loket.nl ga je via ‘Salarisverwerking’ en ‘Journaal’ naar ‘Overzicht export journaalrun’. Vervolgens kun je van die loonrun het loonjournaal downloaden in CSV-format. ‘Journaal uitgebreid’ heeft hierbij de meest overzichtelijke lay-out.


Loonjournaal cumulatief

Wil je een cumulatief loonjournaal downloaden? Dit is nog niet mogelijk in de nieuwste versie van ons salarispakket. Daarvoor moet je vooralsnog terug naar de classic versie. Onder ‘Salarisverwerking’ ga je via ‘Journaliseren’ en ‘Output’ naar ‘Cumulatief journaal’.

Hier vind je ook de optie ‘Cumulatief journaal’.

In het vervolgscherm selecteer je de ‘verloningsperiode vanaf’ en ‘verloningsperiode tot en met’ en vervolgens klik je op de download knop (CSV):


De functionaliteit voor het aanmaken van een cumulatief loonjournaal in de nieuwe versie zal in de loop van 2023 beschikbaar komen. Tegen de tijd dat deze beschikbaar is, zullen we je hierover nader informeren.

Loonjournaal 2022

De loonjournaaloverzichten over 2022 kun je nog op de gebruikelijke, ‘oude’ manier uit ASP downloaden.

Gebroken boekjaar

Wanneer je gebruik maakt van een gebroken boekjaar, zul je het loonjournaal deels op de ‘oude’ manier en deels via de nieuwe manier van journaliseren moeten downloaden (in verband met de overgangsfase dit jaar).

Handmatig downloaden en inlezen

Niet alle boekhoudpakketten hebben een mogelijkheid tot automatische koppeling met ASP, maar enkele hebben wél de mogelijkheid om het loonjournaal te importeren (bijvoorbeeld Exact Globe, Syntess, e.d.). In de classic versie kun je door middel van de optie ‘Salarisverwerking > ‘Journaliseren’ > ‘Exporteren’ het importbestand downloaden, wat je  vervolgens kunt importeren in jouw boekhoudpakket.

Vragen

Heb je vragen over het aanmaken van een loonjournaaloverzicht? Benader dan jouw contactpersoon voor de salarisverwerking. Hij of zij staat je graag te woord.