Banner

Joost in 't Zandt versterkt Alfa met financieringsadvies

25 maart 2020 | Door:  Frank van Ee

Met ingang van 6 april a.s. maakt Joost in 't Zandt de overstap van Credion naar Alfa. In 't Zandt (42) is een zeer ervaren bankier en adviseur (ING Bank en Rabobank). De laatste jaren heeft hij gewerkt als financieringsspecialist bij Jumbo Supermarkten en bij Credion. Bij Alfa wordt hij als adviseur onderdeel van het corporate finance team Alfa Consultants. In die rol zal hij zich met name richten op financieringsadvies (debt advisory) in het mkb en de klanten van de kantoren van Alfa ondersteunen bij meer complexe vraagstukken op het gebied van financiering, innovatie en subsidies. Op korte termijn zal hij klanten van Alfa daarnaast gaan adviseren bij het oplossen van liquiditeitstekorten.

Frank van Ee (directeur Alfa Consultants): "We zien de markt voor financieringsadvies in het mkb sterk veranderen. Banken bedienen die markt in toenemende mate met standaard producten waarbij zij bij voorkeur optrekken met andere marktpartijen om risico's te spreiden. Stapeling van verschillende financieringsvormen, subsidies en staatsgegarandeerde leningen en kredieten is nodig voor de optimale financieringsmix. Dat vraagt om gedegen kennis van de financierings- en subsidiemarkt, een goede onderbouwing van de businesscase en afstemming tussen de bank, andere financiers en subsidieverstrekker. Uit diverse onderzoeken blijkt dat ondernemers daarbij behoefte hebben aan advies en daarvoor vaak als eerste aankloppen bij hun accountant.

Daar ligt voor ons een aanzienlijk marktpotentieel en Joost in 't Zand zal Alfa helpen om die markt verder te ontwikkelen. Samen met zijn directe collega's Jorian Blom en Jelmer Beckmann zal hij adviseren op het gebied van financiering, innovatie en subsidies en daarnaast als specialist de collega's op de kantoren van Alfa ondersteunen zodat zij hun klanten nog beter van dienst kunnen zijn".

Heb je een vraag op het gebied van financiering, innovatie of subsidie? Neem dan contact op met de adviseurs van Alfa Consultants via telefoonnummer 088-2533300 of stuur een e-mail naar financiering@alfa.nl. Je kunt hiervoor ook contact opnemen met je lokale Alfa-adviseur.