Alfa Academie

In een branche als de onze ben je niet snel uitgeleerd. Daarom kennen wij de Alfa Academie: Alfa's eigen 'erkende opleidingsinstituut' om je meer kennis en vaardigheden aan te reiken. Hierdoor blijf je goed in je vaktechniek, leer je jezelf beter kennen en ontwikkel je vaardigheden om onze klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn.      

​Wijzer worden van de Alfa Academie

Via de Alfa Academie kun je uiteenlopende opleidingen, trainingen en cursussen volgen. Het pakket is heel breed: denk bijvoorbeeld aan vakinhoudelijke cursussen, het trainen van sociale en adviesvaardigheden of een ontwikkeltraject voor leidinggevenden. Het gaat in alle gevallen over praktijkgerichte opleidingen.

Altijd dichtbij jezelf en de dagelijkse praktijk

Het voordeel van de Alfa Academie is tweeledig. De opleidingen worden vrijwel altijd op een Alfa-kantoor gegeven, waardoor je meteen andere collega’s ontmoet. Het tweede voordeel is dat vrijwel alle vaktechnische opleidingen worden gegeven door collega’s. Zij weten als geen ander welke expertise jij nodig hebt om te groeien in je vakgebied.

Bij Alfa is de medewerker zelf de regisseur van zijn eigen loopbaan. We zien het als onze taak om te faciliteren en te begeleiden. Vervolgens ben jij aan de beurt om de lijnen uit te zetten en er voor te zorgen dat er daadwerkelijk vooruitgang wordt geboekt.

Alfa leerdagen

Jaarlijks komen al onze collega's bij elkaar voor de Alfa Leerdagen.  Op deze dagen denken we met elkaar na over verbetermogelijkheden van onze dienstverlening richting de klant en vinden er een groot aantal inspirerende workshops plaats.  Bekijk onderstaande film voor een sfeerimpressie van de Alfa Leerdagen.

Erkend opleidingsinstituut

Wij zijn erkend door het NBA en RB als PE-erkende instelling. Dit betekent dat de vaktechnische trainingen die intern gegeven worden, direct resulteren in PE-punten voor beroepsbeoefenaars.