Banner

Alfa is een bijzondere werkgever

3 december 2018 | Door:  Andries van der Werf

Per 1 september is Andries van der Werf werkzaam bij Alfa in Leeuwarden. In de functie van agrarisch assistent accountant kan hij zijn ei helemaal kwijt. Een jongeman, pas 21 jaar, en vol ambities. Een kennismaking!

“Achteraf gezien kan ik zeggen dat ik in een mooie tijd ben afgestudeerd. Nog voordat mijn scriptie was goedgekeurd, mocht ik al bij enkele bedrijven op sollicitatiegesprek komen. En daaruit kwamen drie aanbiedingen. Veel mensen zeggen dat je belangrijke keuzes op onderbuikgevoel doet. Het goede gevoel moet er zijn en dat had en heb ik nog steeds bij Alfa.”

Lerende organisatie

Alfa vindt het belangrijk dat je continu bezig bent met de ontwikkeling van kennis en vaardigheden. Zowel op persoonlijk gebied, maar zeker ook vaktechnisch je kennis optimaliseren en uitbreiden zijn belangrijke aspecten. Ook de markt vraagt dit en als medewerker krijg je hier dan ook de ruimte voor.

Andries: “Zelf vind ik mijn eigen ontwikkeling erg belangrijk. Daarom ga ik in januari starten met een nieuwe opleiding. Alfa heeft hiervoor een aparte studieregeling. Het mooie is dat ik vier dagen kan gaan werken en daarnaast krijg ik ook nog vrije dagen die ik kan gebruiken voor mijn studie. Ik krijg dus echt de ruimte om te studeren en dat voelt goed.”

Korte lijntjes

“Het maakt niet uit of je dertig jaar in dienst bent of net twee maanden. Alfa neemt haar medewerkers serieus. Nieuwe inzichten worden hier erg gewaardeerd. Er wordt veel tijd besteed aan het inwerkproces. Je krijgt een collega toegewezen die je de eerste maanden begeleidt en je kunt bij hem of haar terecht voor allerlei vragen. Zo prettig, ik ben ervan overtuigd dat hier in de praktijk bij andere bedrijven nog weinig mee wordt gedaan maar het is echt een pluspunt en van toegevoegde waarde.”

Een praatje met de Raad van Bestuur

Voor nieuwe collega’s organiseert Alfa een landelijke introductiebijeenkomst. Dit is een dag waarbij nieuwe collega’s met elkaar kennis maken en op deze dag worden verschillende programma’s en projecten toegelicht. Daarnaast vindt er elk jaar een regionale Alfa Leerdag plaats. Het doel: leren van én met elkaar, om zo de klant nog beter te kunnen bedienen’. Andries: “Ik vond het super dat ik bij de introductiebijeenkomst en de Alfa Leerdag aanwezig mocht zijn. Dit zijn de momenten om je collega’s beter te leren kennen. Alfa kent een hele platte structuur. Ik kon gewoon een praatje maken met de Raad van Bestuur.”

Tip voor studenten

Tot slot heeft Andries nog een tip voor zijn leeftijdsgenoten, die straks gaan afstuderen en op zoek gaan naar een baan. “Het kan heel verleidelijk zijn om gelijk bij een groter kantoor te gaan werken. Je krijgt waarschijnlijk een mooi salaris en een leuke leaseauto. Alleen wat ze er niet bij vertellen is dat je vaak ook een gigantische werkdruk hebt. Zelf vind ik het belangrijk dat ik mij in mijn beginjaren goed ontwikkel en dan komen de verdiensten daarna wel. Bij Alfa weet ik zeker dat ik deze kansen en mogelijkheden krijg.”

Wil je meer weten over werken bij Alfa? Ga dan naar onze website. Wil je een keer sparren met Andries over het werk, de cultuur en de uitdagingen? Stuur hem dan een berichtje via LinkedIn.

Andries van der Werf

Andries van der Werf

Assistent accountant


Meer over Andries