Mijn loopbaan ben ik 18 jaar geleden gestart in de accountancy bij een klein regionaal kantoor in Wolvega waarna ik de overstap gemaakt heb naar een Big-Four kantoor in het cluster Leeuwarden/Groningen/Zwolle. In die posities heb ik veel leuke contacten opgedaan en in heel veel keukens bij bedrijven mogen kijken. Prachtig! In het Midden – en Klein Bedrijf gebeurt van alles. Het staat nooit stil en het is mooi om te zien hoe je als accountant samen met de ondernemer stappen kunt maken met zijn of haar organisatie.

Vanuit mijn toenmalige rol als accountant heb ik de overstap gemaakt naar het controllerschap bij een groothandel in professionele schildersmaterialen met meerdere vestigingen in het noorden van het land en ruim 40 personeelsleden. Daar zat ik dan: Aan de andere kant van de tafel, daadwerkelijk meesturend in de onderneming. Het heeft mij een andere kijk op accountancy en controlling gegeven. Ik ken niet alleen de taal van de ondernemer, ik spreek hem ook! Het was ontzettend leuk om te doen, maar het accountantsvak lonkte nog altijd…. Want wat is er nou leuker dan één ondernemer te ondersteunen als controller? Juist! Veel meer ondernemers ondersteunen maar dan weer als accountant! Na ruim 9 jaar zit ik dan ook sinds februari 2020 weer aan de andere kant van de tafel in mijn rol als klantbeheerder bij Alfa in Zwolle.

Ik krijg energie van gesprekken met ondernemers: wat houdt hen bezig, waar liggen ze wakker van, welke kant willen zij op met hun onderneming en – niet te vergeten – privé? De jaarrekening is voor mij een praatstuk, een referentiepunt van waar je op een bepaald moment staat als ondernemer. Daarna wordt het leuk, want dan is het speelveld nog onbespeeld en kunnen er plannen gesmeed worden voor de toekomst.

Privé breng ik mijn tijd het liefst door met mijn vrouw Petra en onze kinderen. Na 39 mooie jaren in  Friesland te hebben doorgebracht werd het tijd voor iets verfri(e)ssends en daarom zijn wij eind 2019 verhuisd vanuit Friesland naar het mooie Overijsselse Deventer. Daarnaast ben ik een fervent motorrijder en ik ben dan ook regelmatig in het gezelschap van een gezinslid of met vrienden op pad om de mooiste weggetjes te ontdekken in binnen – en buitenland. Voor een kampeervakantie ben ik ook altijd in: op stap met de tent, buiten en even helemaal niets. Het helpt mij om ideeën op te doen en even helemaal los te komen uit de dagelijkse gang van zaken. Mogelijk herkent u dat laatste ook wel als moeilijk en is het tijd voor een goed gesprek. Als dat zo is, hoor ik graag van u!

Mooie dag!


Recente artikelen van Jan

Hugo Angenent, van verzekeringsagent tot ondernemer in de recreatie

Hugo Angenent, van verzekeringsagent tot ondernemer in de recreatie

4 oktober 2021

Hoe kom je van de verzekeringswereld in de recreatiebranche terecht? Lees hier het verhaal van Hugo Angenent van Kroondomein Giethoorn.

Vader en dochter Overgoor van Sportimo Retail: langs de lijn bij achttien sportzaken

Vader en dochter Overgoor van Sportimo Retail: langs de lijn bij achttien sportzaken

22 december 2020

Van eigen sportwinkel, naar franchise en daarna naar een retailserviceorganisatie voor sportwinkels. Ja, er is toekomst voor de fysieke winkel in het online tijdperk.

Ondernemer in beeld: “Wij proberen een steigerbouwer 2.0 te zijn”

Ondernemer in beeld: “Wij proberen een steigerbouwer 2.0 te zijn”

23 oktober 2018

Als het moet, doen de medewerkers van Maré Steigerbouw tot op tachtig meter van de grond hun werk. “Dat was de Lebuïnuskerk in Deventer”, zegt Remco Hendriks met ingehouden trots. Samen met Martijn Brul kijkt hij niet op een meter meer of minder. Bij veel (ver)bouwprojecten in de regio zijn de steigers van het Meppeler bedrijf te vinden. Een verhaal over het succes van Maré Steigerbouw: “Gewoon je afspraken nakomen.”

Ondernemer van de maand mei: Restaurant ’t Pestengasthuys

Ondernemer van de maand mei: Restaurant ’t Pestengasthuys

1 mei 2018

Al 22 jaar staat Paul Stegeman in de keuken van ‘t Pestengasthuys, sinds twaalf jaar is hij met echtgenote Sonja ook eigenaar. “

Ondernemer van de maand februari: Bernard Veldman van Veldman Machinerie

Ondernemer van de maand februari: Bernard Veldman van Veldman Machinerie

1 februari 2018

Het is druk bij B. Veldman Machinerie in Staphorst. In het moderne bedrijfspand aan de Industrieweg gaat het frezen, draaien, zagen en boren continu door. Het bedrijf dat is opgezet door Berend Veldman is sinds twee jaar in handen van zoon Bernard. Die z’n roeping als metaalbewerker pas vond na zeven jaar bij de Korps Mariniers.