Hallo, mijn naam is Reinder Hartmans, geboren in Friesland en al jaren woonachtig in Harderwijk, getrouwd met Phaedra en twee zonen die op het punt staan het nest te verlaten.

Na mijn studie fiscaal recht te Groningen werk ik al weer jaren en met veel plezier bij Alfa Zwolle/Meppel/IJsselmuiden als belastingadviseur. De vakgebieden waar ik momenteel het meest actief in ben hebben te maken met estate planning en financiële planning. Vrij vertaald: alle regelingen om je persoon heen gedurende je leven op juridisch en financieel terrein, bijvoorbeeld, vermogen opbouwen, pensioen, huwelijkse voorwaarden, testament, zorg voor je naasten etc. Met als achtergrond uiteraard om de belastingheffing (oa Successiewet en Inkomstenbelasting) te minimaliseren en om er vooral voor te zorgen dat je het op financieel en juridisch gebied ‘goed’ hebt geregeld. Mijn uitdaging is om mensen hierover te informeren, te begeleiden en te ontzorgen. Dit is zeer persoonlijk en zeer verschillend per persoon. Daar ligt ook mijn grote uitdaging en meteen de bonus in mijn werk als dat weer lukt.

Naast mijn werk ben ik bijvoorbeeld als vrijwilliger actief bij de zogenaamde klompenpaden en lees ik veel, bijvoorbeeld over de historie van de oude hanzestad Harderwijk, verder vind ik het leuk om huizen te verbouwen en wandel en fiets ik graag en zeil ik af en toe. Een van mijn dromen is om nog een keer een oude boerderij aan te kopen en te verbouwen om daar een ezelopvang samen met mijn vrouw in op te starten. Wie weet!


Recente artikelen van Reinder

De jubelton wordt afgeschaft

De jubelton wordt afgeschaft

25 februari 2022

Uit het regeerakkoord en een recente brief waarin de fiscale prioriteiten zijn opgenomen, blijkt dat de vrijstelling mogelijk per 1 januari 2024 wordt afgeschaft.

Reinder Hartmans, fiscalist en vader

Reinder Hartmans, fiscalist en vader

30 november 2021

Kamernood bij zoon. Welke fiscale regels spelen een rol op het woninggebied? Een paar opties gingen door mijn hoofd. Lees hier meer.