Als all-round fiscalist ben ik van alle markten thuis. Ik vind het leuk om naast de ondernemer te staan en met hem of haar tot de kern te komen en van daaruit naar een oplossing te werken. Niet alleen fiscaal maar op alle facetten die bij een ondernemer langs komen. Wanneer ik mijzelf moet omschrijven met drie termen ben ik een toegankelijk, open en vasthoudend persoon.

Ik vind het erg belangrijk om te luisteren naar de wensen van de klant. Dat kan dan ook betekenen dat je niet altijd voor het fiscaal meest optimale resultaat gaat maar voor wat de klant wenst. De wens van de klant is het geluid waar ik naar luister, de persoon en familie achter de cijfers.  

Uiteraard doe ik dit door de ondernemer mee te nemen in dit proces. Ik vind het belangrijk om de ondernemer te ontzorgen. Kunnen we het zelf niet oplossen dan hebben we in ons netwerk wel mensen waar we op vertrouwen en die hierin met ons mee kunnen denken. Binnen Alfa ben ik lid van Kennisgroep omzetbelasting en daarvoor ook het aanspreekpunt binnen ons cluster.

Ik hou ervan dat zaken slagen en als ik mij ergens in vastbijt laat ik niet snel meer los. Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan. Ik hou van praktische oplossingen en denk graag mee maar wel binnen de gestelde grenzen. Soms moet je omdenken om tot een gewenst resultaat te komen.

Naast het werk geniet ik ervan om mijn dochters te zien opgroeien en met hen en met mijn vriendin tijd samen door te brengen. Dit kan van lekker eten in een restaurant ergens op de wereld zijn tot een geïmproviseerde picknick in de achtertuin.  In mijn vrije tijd mag ik daarnaast graag op de hoogte blijven van de nieuwste ICT en smarthome-ontwikkelingen en vind ik het erg leuk om uitgebreid te koken en te bbq-en daarnaast probeer ik 1 à 2 keer in de week hard te lopen en binnenkort het duiken weer op te pakken.

Ik word vrolijk van de lente als alles weer tot bloei komt. Datzelfde geldt voor mensen, als iemand tevreden en voldaan is word ik daar blij van. Ik draag daar dan ook graag mijn steentje aan bij.  Goede koffie word ik ook erg blij van, jij ook? Dan stel ik voor dat we die kop koffie binnenkort samen gaan drinken.


Recente artikelen van Michiel

De innovatiebox: leuker kunnen we het wel maken!

De innovatiebox: leuker kunnen we het wel maken!

4 februari 2020

De innovatiebox is een regeling in de vennootschapsbelasting waarmee je maximaal 18% belasting kan besparen. Hoe werkt deze regeling en hoe kom je hiervoor in aanmerking? Lees verder.