Ik ben al jaren belastingadviseur. Dit lijkt saai, maar is een ontzettend dynamisch en leuk vak. Ik heb de mogelijkheid om dagelijks puzzels op een creatieve manier te mogen oplossen en klanten te helpen met hun vragen. Het geeft enorm voldoening ondernemers te ontzorgen zodat zij zich kunnen richten op de zaken die zij belangrijk vinden.

In de praktijk houd ik mij bijna met alle belastingwetging bezig. De afgelopen jaren word ik steeds vaker ingeschakeld bij vermogens- en inkomensvraagstukken. Dit is de advisering rondom bedrijfsovernametrajecten en het inrichten van pensioenplanningen. In het verlengde begeleid ik regelmatig herstructurering.

Naast mijn werkzaamheden als adviseur ben ik tevens voorzitter van twee specialistengroepen op het gebied van Financiële en planning en Estate planning. Ook ben ik deelnemer / secretaris van de specialistengroep Estate planning van het Register Belastingadviseurs en de kennisgroep DGA en BV.

Omdat ik het erg leuk vind om kennis over te dragen, geef ik met grote regelmaat interne en externe presentaties  en verzorg ik (gast)colleges op een hogeschool Windesheim.

Als ik niet werk, sport ik regelmatig. Ik doe aan Braziliaans Jiu Jitsu en aan fitness.  Daarnaast kook ik graag. Met name mijn kookkunsten op het terrein van de Italiaanse  en Thaise keuken worden erg gewaardeerd door mijn vrouw en dochters. 


Recente artikelen van Dick

Heb je nog levensloopsaldo tegoed? Dit kun je ermee doen

Heb je nog levensloopsaldo tegoed? Dit kun je ermee doen

8 februari 2021

Per 1 januari 2012 is de levensloopregeling afgeschaft. Op grond van deze regeling was het mogelijk om een deel van het loon te sparen voor specifieke doeleinden.

Tips voor alle belastingplichtigen

Tips voor alle belastingplichtigen

9 november 2020

De inkomstenbelastingtarieven in box 1 dalen. Dit betekent dat aftrekposten minder voordeel opleveren. Het is goed om te kijken of je jouw aftrekposten kunt optimaliseren.

Tips voor de woningeigenaar

Tips voor de woningeigenaar

9 november 2020

Dit jaar is de meest opvallende wijzing de verandering van de overdrachtsbelastingtarieven. Uitstellen of het naar voren halen van de aankoop van vastgoed kan een voordeel opleveren.

Wordt de overdrachtsbelasting nu verlaagd of verhoogd?

Wordt de overdrachtsbelasting nu verlaagd of verhoogd?

15 oktober 2020

De verwachting is dat er voor starters een vrijstelling komt. Helaas is het minder bekend dat het algemene tarief van 6% wordt verhoogd naar 8%. Wat betekent dit voor jou?

Maatregelen voor particulieren - Prinsjesdag 2020

Maatregelen voor particulieren - Prinsjesdag 2020

16 september 2020

De belasting over vermogen gaat iets omlaag. Ook is aangekondigd dat starters en jonge doorstromers geen overdrachtsbelasting verschuldigd zijn bij de aankoop van een woning.