Ik ben al jaren belastingadviseur. Dit lijkt saai, maar is een ontzettend dynamisch en leuk vak. Ik heb de mogelijkheid om dagelijks puzzels op een creatieve manier te mogen oplossen en klanten te helpen met hun vragen. Het geeft enorm voldoening ondernemers te ontzorgen zodat zij zich kunnen richten op de zaken die zij belangrijk vinden.

In de praktijk houd ik mij bijna met alle belastingwetging bezig. De afgelopen jaren word ik steeds vaker ingeschakeld bij vermogens- en inkomensvraagstukken. Dit is de advisering rondom bedrijfsovernametrajecten en het inrichten van pensioenplanningen. In het verlengde begeleid ik regelmatig herstructurering.

Naast mijn werkzaamheden als adviseur ben ik tevens voorzitter van twee specialistengroepen op het gebied van Financiële en planning en Estate planning. Ook ben ik deelnemer / secretaris van de specialistengroep Estate planning van het Register Belastingadviseurs en de kennisgroep DGA en BV.

Omdat ik het erg leuk vind om kennis over te dragen, geef ik met grote regelmaat interne en externe presentaties  en verzorg ik (gast)colleges op een hogeschool Windesheim.

Als ik niet werk, sport ik regelmatig. Ik doe aan Braziliaans Jiu Jitsu en aan fitness.  Daarnaast kook ik graag. Met name mijn kookkunsten op het terrein van de Italiaanse  en Thaise keuken worden erg gewaardeerd door mijn vrouw en dochters. 


Recente artikelen van Dick

Presentatie fiscale positie van de directeur grootaandeelhouder

Presentatie fiscale positie van de directeur grootaandeelhouder

18 oktober 2018

De positie van de directeur grootaandeelhouder en daarmee ook de BV maakt al jaren een belangrijk onderdeel uit van de fiscale regelgeving en de rechtspraak. Naast beperkingen biedt nieuwe wetgeving en rechtspraak ook altijd weer mogelijkheden voor de directeur grootaandeelhouder en de BV. Ook dit jaar zijn er weer de nodige aandachtspunten.

Vermogen opbouwen: houd risico en rendement in balans

Vermogen opbouwen: houd risico en rendement in balans

12 maart 2019

Vermogen opbouwen via een spaarrekening kan een prima oplossing zijn om je toekomstige doelen te realiseren. Je weet wat je hebt en je geld is normaal gesproken veilig. Het is echter niet altijd een goede oplossing. Het rendement op een spaarrekening is te laag voor het compenseren van belasting en inflatie. Daardoor teer je eigenlijk in op het vermogen. Ook als je een bepaalde hoogte van je pensioen als doel hebt, kan sparen leiden tot een laag kapitaal en daarmee ook een laag pensioen. Beleggen kan een alternatief zijn.