Ik ben al jaren belastingadviseur. Dit lijkt saai, maar is een ontzettend dynamisch en leuk vak. Ik heb de mogelijkheid om dagelijks puzzels op een creatieve manier te mogen oplossen en klanten te helpen met hun vragen. Het geeft enorm voldoening ondernemers te ontzorgen zodat zij zich kunnen richten op de zaken die zij belangrijk vinden.

In de praktijk houd ik mij bijna met alle belastingwetging bezig. De afgelopen jaren word ik steeds vaker ingeschakeld bij vermogens- en inkomensvraagstukken. Dit is de advisering rondom bedrijfsovernametrajecten en het inrichten van pensioenplanningen. In het verlengde begeleid ik regelmatig herstructurering.

Naast mijn werkzaamheden als adviseur ben ik tevens voorzitter van twee specialistengroepen op het gebied van Financiële en planning en Estate planning. Ook ben ik deelnemer / secretaris van de specialistengroep Estate planning van het Register Belastingadviseurs en de kennisgroep DGA en BV.

Omdat ik het erg leuk vind om kennis over te dragen, geef ik met grote regelmaat interne en externe presentaties  en verzorg ik (gast)colleges op een hogeschool Windesheim.

Als ik niet werk, sport ik regelmatig. Ik doe aan Braziliaans Jiu Jitsu en aan fitness.  Daarnaast kook ik graag. Met name mijn kookkunsten op het terrein van de Italiaanse  en Thaise keuken worden erg gewaardeerd door mijn vrouw en dochters. 


Recente artikelen van Dick

Maatregelen voor particulieren - Prinsjesdag 2020

Maatregelen voor particulieren - Prinsjesdag 2020

16 september 2020

De belasting over vermogen gaat iets omlaag. Ook is aangekondigd dat starters en jonge doorstromers geen overdrachtsbelasting verschuldigd zijn bij de aankoop van een woning.

Schenken aan kinderen en toch de zeggenschap over vermogen behouden?

Schenken aan kinderen en toch de zeggenschap over vermogen behouden?

1 september 2020

Heb je veel vermogen en wil je dat de volgende generatie zo min mogelijk erfbelasting betaalt? Het is een goede optie om te schenken door middel van een schuldigerkenning.