Banner

Zonneweiden: Gaat bij jou de zon ook schijnen?

3 maart 2020 | Door:  Bauke Nieuwenhuis

Op dinsdag 3 maart organiseert Alfa Accountants en Adviseurs Zwolle, Meppel, IJsselmuiden een informatiebijeenkomst over de mogelijkheden en aandachtspunten met betrekking tot zonneweiden. Hierbij zal worden uitgegaan van het perspectief van de agrarisch ondernemer.

Op 17 maart, 09.00 uur opent de voorinschrijving voor de nieuwe SDE. Er is 2 miljard aan subsidie beschikbaar en er zijn ook nog steeds goedkope panelen op de markt. Er is een kans dat er ook met jou contact wordt opgenomen door een projectontwikkelaar van zonneweiden. Wellicht ben je zelfs (recentelijk) benaderd.

Je staat voor een keuze. De eventuele intentieovereenkomst tekenen of niet?  Ga je de grond ter beschikking stellen of ga je zelf als participant mee ontwikkelen?

Wat moet je nu doen? Het is een complexe keuze, waarbij het verstandig is om je goed en zorgvuldig te laten adviseren. Vaak gaat het om veel geld en de keuze heeft voor lange termijn en soms meerdere generaties consequenties.

Onze collega Jack Meijerink, relatiemanager, zal met name ingaan op de bedrijfskundige aspecten die een rol spelen bij de afwegingen. Collega Dick Leeuw, belastingadviseur en financieel planner, zal het gaan hebben over de fiscale mogelijkheden en aandachtspunten bij participatie in en ontwikkeling van een zonneweide. Ook wordt aandacht besteed aan gevolgen voor de toekomstige inkomens- en vermogensplanning.

Datum en locatie

Dinsdag 3 maart, inloop vanaf 20.00 uur, aanvang programma 20.15 uur. Van der Valk Hotel Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH Zwolle.
Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Aanmelden?

Klik op de aanmeldbutton hieronder en meld je aan voor deze bijeenkomst. Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding. Geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op via e-mail zwolle@alfa.nl of telefoonnummer 088-2533050 om je aanmelding door te geven.

Er zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden.

Verhinderd?

Ben je niet in de gelegenheid om de bijeenkomst bij te wonen, maar heb je wel interesse in het onderwerp? Stuur dan een e-mail naar zwolle@alfa.nl.

Wij ontmoeten je graag op 3 maart.

Aanmelden

Bauke Nieuwenhuis

Bauke Nieuwenhuis

Kantoorleider

088 2533069 | bnieuwenhuis@alfa.nl


Meer over Bauke