Banner

Workshops nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) 2023 voor relaties

13 december 2022 | Door:  Linda Koersen

Vanaf 1 januari 2023 gaat het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid van start. Dit betekent dat de betalingsrechten komen te vervallen en hiervoor in de plaats de basispremie en de eco-regeling zijn opgericht.

Workshops

Alfa organiseert de komende periode voor haar relaties interactieve fysieke workshops met informatie over het nieuwe GLB. Op deze manier hopen wij extra verduidelijking te kunnen bieden over de voorwaarden en de inhoud van de nieuwe regelingen en uitvoering hiervan. Daarnaast zullen er ter verduidelijking meerdere voorbeeldcasussen sector specifiek worden behandeld.

De workshops zullen ongeveer 3 uur duren en er wordt aansluitend gezorgd voor een hapje  en een drankje Deze workshops worden jouw als relatie kosteloos aangeboden.

In het kort

Binnen het nieuwe GLB zal er sprake zijn van een basispremie per hectare. Om hierop aanspraak te maken is het verplicht te voldoen aan de diverse basisvoorwaarden (conditionaliteiten). In 2023 zal de basispremie bestaan uit circa €275,- t/m  €220,- per hectare.

Doormiddel van de Eco-regeling kan er een aanvullende premie per hectare worden verkregen. Om mee te doen aan de Eco-regeling moet je voldoende punten behalen op gebied van klimaat, bodem, water, landschap en biodiversiteit. Wanneer hieraan wordt voldaan valt jouw bedrijf in de categorie brons, zilver of goud. Hiervoor gelden de aanvullende bedragen van  €60,-, €100,- of €200,- extra per hectare.

Data en locaties

Aanmelden

Om je aan te melden kan je gebruik maken van onderstaande aanmeldbutton. Ook kan je een mail sturen naar zwolle@alfa.nl o.v.v. Aanmelden GLB workshop, de datum en de locatie of je neemt telefonisch contact met ons op via 088 2533050. 

Aanmelden

Wij ontmoeten je graag op een van de workshops.

 

Linda Koersen

Linda Koersen

Bedrijfskundig adviseur

088 2533160 | lkoersen@alfa.nl


Meer over Linda