Banner

Samen fit voor het goede doel

24 maart 2021 | Door:  Wilma Gomarus

Als accountantskantoor werken we al weer bijna een jaar heel erg veel thuis, waar je even tussen je werkzaamheden door een wasje op kunt hangen of een lekker stoofpotje kunt laten pruttelen op het vuur. Een fijne fietstocht naar je werk of tussen de middag wandelen met collega’s zit er thuis niet in. En zeker in de donkere wintermaanden en met dichte sportverenigingen wil dat bewegen er dan wel eens wat bij inschieten.

Alfa bedacht daarom een leuke actie, de Alfa’s fit Challange. Een maand lang kon je al je stappen, hardlooprondes en fietstochten bijhouden. En het kantoor dat gemiddeld per persoon de meeste beweegminuten had gehaald mocht € 1.500,- aan een goed doel schenken. Je kon winnen dus, WINNEN. En als we op cluster Zwolle, Meppel, IJsselmuiden kunnen winnen gaan we daar, fanatiek als we zijn, vol voor. Elke week werd de tussenstand gedeeld en stonden we met ons cluster ver bovenaan. Met uiteindelijk na vier werken de verlossende uitslag, wij hadden gewonnen. Met 2.181 beweegminuten per deelnemer sleepten wij de eerste prijs in de wacht en konden we op zoek gaan naar een mooi doel om de € 1.500,- aan de te schenken.

Welk goede doel?

Wij kozen er voor onze gewonnen € 1.500,- te doneren aan het Ronald McDonald Huis Zwolle. In dit huis wat vlakbij de Zwolse Isala klinieken ligt worden ouders opgevangen waarvan een kind in het ziekenhuis ligt. Om ’s nachts even rustig bij te kunnen slapen in een spannende tijd en met de kans op het ontmoeten van lotgenoten waar je steun bij kunt vinden. Ook in het ziekenhuis zelf hebben ze een ruimte waar kinderen kunnen spelen in een fijne huiskamerachtige omgeving. Hier kun je als ouder ook even zitten of eten in een meer huislijke sfeer. Onze € 1.500,- gaat gebruikt worden om de logeerkamers in het Ronald McDonald huis in Zwolle na 18 jaar een andere look te geven.

Nieuw project

Om de cheque te overhandigen gingen we langs bij het huis en kregen ook een kijkje in de toekomst. Het Ronald McDonald huis in Enschede is een mooie pilot huiskamer gestart. Een prachtige moderne ruimte waar zieke kinderen kunnen spelen en waar ook broertjes en zusjes welkom zijn. Ouders kunnen hier samen met hun kinderen en eventueel andere gezinnen eten en ontspannen. Een baken van rust, weg uit de ziekenhuisomgeving, wat zo hard nodig is in een stressvolle en spannende tijd als je kind in het ziekenhuis ligt. Wie weet dat dit in de toekomst in Zwolle ook mogelijk is.
Bekijk hier het filmpje dat gemaakt is van de overhandiging van de cheque.

Doneren

Wil je ook een donatie doen aan dit goede doel dan is dat natuurlijk mogelijk, het is zelfs geen voorwaarde er 2.181 stappen voor te zetten. Doneren kan via de website van het Kinderfonds:
Ronald McDonald Huis Zwolle | Kinderfonds